Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nervy i krize. Welsch je šťastný, že Nymburk zdolal Sevillu

Praha - Únava, nervozita i chyby srážely nymburské basketbalisty v klíčovém utkání Evropského poháru se Sevillou. Nakonec se však dokázali vzepřít osudu a v prodloužení vybojovali výhru, která je posunula do jarních bojů. "Byly to nervy. Nám to vypadávalo z koše, zatímco jim tam padaly trojky o desku a další neuvěřitelné střely. Měl jsem i docela krizi, která neustále odcházela a zase se mi vracela. Prostě jsme chtěli vyhrát více než soupeř," uvedl kapitán Jiří Welsch.

Klíčovou roli hráli zkušení čeští reprezentanti. Právě Welsch s Lubošem Bartoněm a Petrem Bendou, který pět vteřin před koncem vyrovnal a zařídil prodloužení. "V koncovce jsme si vytvořili dobrou pozici a podařilo se mi srovnat. Byl jsem až překvapený, jak volný jsem byl. Ukázali jsme velkou morální sílu, protože jsme v poslední čtvrtině hodně prohrávali, ale vždycky jsme zabojovali a vrátili se do zápasu," těšilo Bendu.

Právě on byl klíčovým hráčem v ofenzivních plánech trenéra Nymburku, jelikož měl clonami narušovat obranu Sevilly. "V koncovce nestíhali reagovat na naší clonu na hráče s míčem, byli tam později a my jsme toho v závěru hodně využívali. Měl jsem hrát pick and roll s Chestrem Simmonsem a pak reagovat na to, co dovolí obrana a buď zahrát pod koš, nebo vyhodit na volného střelce, což v závěru vyšlo na Luboše Bartoně," popisoval Benda úspěšný plán.

Pod košem sváděl hodně soubojů s reprezentačním spoluhráčem Ondřejem Balvínem, který byl nejlepším hráčem Sevilly. "Hrál velmi dobře, hlavně na doskoku, ale prosadil se i v útoku, když trestal dobře naše chyby v obraně," řekl Benda. Spoluhráče z reprezentace chválil i Welsch. "Ondra dostal velkou šanci a využil ji. Nikdo z nás nepochybuje o tom, že má kvalitu, jeho výkony jen mají výkyvy kvůli koncentraci. Měl proti nám velkou motivaci, proto zahrál tak dobře a dělal nám velké problémy," míní Welsch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Nymburk - Sevilla
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články