Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nepomohl ani Westbrookův triple double. Lakers bez Jamese podlehli v New Yorku

Basketbalisté Los Angeles Lakers bez potrestaného LeBrona Jamese prohráli v úterním utkání NBA v New Yorku 100:106. Nepomohl jim ani triple double rozehrávače Russella Westbrooka, který si připsal 31 bodů, 13 doskočených míčů a 10 finálních přihrávek.

Utkání New York - LA Lakers
zdroj: ČTK/AP

Lakers prohráli úvodní čtvrtinu 20:36 a posléze téměř celý zápas jen dotahovali, v jednu chvíli ztráceli až 25 bodů. Bez Jamese, který dostal za krvavé zranění Isaiaha Stewarta v nedělním zápase s Detroitem poprvé v kariéře distanc na jedno utkání, neměli hosté nejlepší střelecký den. Z pole si drželi úspěšnost pouze 37 procent, zpoza oblouku necelých 31 a zahodili devět z 30 trestných hodů.

"Žádný tým nechce hned od začátku dotahovat ztrátu 0:10, ale zápas je dlouhý a my jsme bojovali, abychom si udrželi šanci," prohlásil po utkání Westbrook. Jeho tým ani jednou nevedl, ale dvakrát se mu ve druhém poločase podařilo vyrovnat. "Prostě jsme nehráli dostatečně tvrdě," dodal. Anthony Davis, jenž ale nastoupil s horečkou, zaznamenal 20 bodů a šest doskoků.

Knicks, kteří jsou s bilancí 10-8 na šesté příčce Východní konference, dovedli k triumfu Evan Fournier (26 bodů včetně šesti trojek) a Julius Randle (20 bodů a 16 doskoků). Immanuel Quickley přidal 14 bodů včetně čtyř trojek.

Těsný náskok půl zápasu před Lakers, kteří mají bilanci 9-10, si na osmém místě Západní konference udržuje Denver, jenž podlehl Portlandu 100:119 a prohrál popáté v řadě. Nuggets potřetí za sebou scházel Nikola Jokič, který se potýká se zraněním zápěstí. Do rozcvičení sice nastoupil, poté se ovšem rozhodl, že hrát nebude.

Hosty, kteří dlouhodobě postrádají také Jamala Murrayho, táhli veterán Jeff Green s 24 a Monte Morris s 16 body. Denver bez hvězdného pivota nestačil na doskoku, kde prohrál 37:43, navíc si připsal 19 ztrát oproti devíti domácím. Na body z protiútoku prohrál 2:28.

Blazers, kteří uspěli počtvrté v řadě a mají bilanci 10-8, táhli C.J. McCollum s 32 a Damian Lillard s 25 body, přičemž oba trefili po pěti trojkách.

Ještě 4,2 sekundy před koncem vedl Dallas na hřišti Los Angeles Clippers 102:97, nakonec ale vyhrál až v prodloužení. Na konci základní hrací doby nejprve trojkou snížil Reggie Jackson a po jednom trefeném trestném hodu Maxiho Klebera se ke střele dostal Paul George, který s klaksonem vyrovnal.

Do prodloužení Mavericks vstoupili sedmibodovou šňůrou a triumf už si vzít nenechali. Výhru 112:104 podpořil 30 body a sedmi doskoky Kristaps Porzingis, 26 bodů a devět asistencí nastřádal Luka Dončič. Clippers táhl s 31 body a 10 doskoky rozehrávač Jackson, 26 bodů přidal střelec Paul George.

Navzdory ztrátě až 12 bodů uspělo Miami, které v Detroitu zvítězilo 100:92. Skvělým výkonem se blýskl náhradník Tyler Herro, jenž nastřílel 31 bodů a doskočil osm míčů.

Výsledky:

Detroit - Miami 92:100, LA Clippers - Dallas 104:112 po prodl., New York - LA Lakers 106:100, Portland - Denver 119:100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články