Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Němec Schröder bude hrát za Lakers, Rubio je po dalším trejdu zpět v Minnesotě

Kolotoč transferů se v NBA roztočil naplno a dalším hráčem, který změnil dres, je Dennis Schröder. Německý reprezentant se přestěhuje do Los Angeles a bude hrát za mistrovské Lakers. Do kalifornského klubu byl vyměněn z Oklahomy, kde strávil uplynulé dvě sezony. V City Thunder nakonec nebude působit ani Španěl Ricky Rubio, jenž se stal dle zámořských médií součástí dalšího trejdu a míří do Minnesoty.

Dennis Schröder v dresu OKC
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

Za Schrödera dostala Oklahoma od LA Lakers Dannyho Greena a nově draftovaného Jadena McDanielse, které následně vyměnila do jiných týmů. Ve středu navíc získala i práva na českého mladíka Víta Krejčího, jehož si krátce předtím vybral na draftu Washington.

Syn gambijské matky a německého otce Schröder strávil prvních pět sezon v NBA v dresu Atlanty, jež ho v roce 2013 draftovala v prvním kole. Po minulém ročníku obsadil druhé místo v hlasování o nejlepšího náhradníka soutěže.

Rubio se vrací do "mateřské" Minnesoty

Další rozehrávač Rubio se stal tři dny po výměně do OKC součástí dalšího trejdu, který z něj znovu po třech letech udělal hráče Minnesoty. Timberwolves jej podle zámořských médií získali poté, co do týmu Thunder poslali srbské křídlo Alekseje Pokuševského, jehož ve středečním draftu získali jako 17. v pořadí.

Třicetiletý mistr světa Rubio strávil v Minnesotě prvních šest sezon v zámořské lize. Další dvě odehrál v Utahu a tu předchozí ve Phoenixu, který jej v pondělí poslal do Oklahomy jako součást výměny za hvězdného rozehrávače Chrise Paula.

V Minnesotě se bývalá pětka draftu sejde s čerstvou jedničkou volby talentů Anthonym Edwardsem. Spolu s Rubiem navíc získali Timberwolves i další mladíky Leandra Bolmara z Argentiny s Jadenem McDanielsem - ti byli vybráni v letošním draftu na 23. a 28. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články