Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Nejlepší basketbalistky světa se v roce 2022 setkají v Austrálii

Mistrovství světa basketbalistek v roce 2022 bude hostit Austrálie. Kandidaturu země současných vicemistryň světa vybrala komise mezinárodní federace FIBA, která jí dala přednost před Ruskem. Prezentace obou kandidátů i rozhodování pobíhalo kvůli opatření při pandemii koronaviru prostřednictvím videokonference.

Austrálie bude hostit MS basketbalistek podruhé po roce 1994. Minulé tři šampionáty se konaly v Evropě - v roce 2010 jej pořádala Česká republika, o čtyři roky později Turecko a předloni Španělsko.

"Viděli jsme dvě skvělé prezentace dvou silných národních federací. Chtěli bychom jim pogratulovat ke skvělé práci. Hostit tento turnaj ale může jen jedna země a v roce 2022 to bude Austrálie. Těšíme se, že se vrcholný ženský turnaj bude konat v Sydney, i na dvanáct měsíců trvající kvalifikaci, z níž vzejde dvanáct účastníků," řekl prezident FIBA Hamane Niang.

Poslechněte si nový Basketbal fokus podcast:

Turnaj, který bude trvat deset dní, se bude hrát na přelomu září a října 2022 ve dvou halách v Olympijském parku v Sydney.

České basketbalistky se budou snažit o čtvrtou účast z posledních pěti šampionátů. Od postupu na MS v Brazílii v roce 2006 chyběly jen předloni ve Španělsku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články