Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nejlehčí titul, u kterého jsem byla, hlásila Španělka v barvách USK

Praha – Za nejsnadněji získaný úspěch v kariéře označila španělská reprezentantka Laia Palauová titul, který vybojovala s basketbalistkami ZVVZ USK Praha. Navíc byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou soutěže. Za celou sezonu nepoznaly Pražanky hořkost porážky a v poklidném tempu si tak došly pro čtvrtý titul v řadě.

Laia Palauová (nejblíže u poháru) se raduje z triumfu basketbalistek USK
zdroj: ČTK autor: Roman Vondoruš

"Asi to byl nejlehčí titul, u kterého jsem kdy byla," řekla Palauová po rozhodujícím finále. "Ale stále je to titul, který se počítá a má svou cenu. I když to bylo snadné, tak jsme na to hrdé," dodala zkušená Španělka, která má doma medaile i za pět titulů ve španělské lize či za loňský triumf v Polsku.

Právě příchod Palauové do USK byl klíčovým prvkem vydařené sezony Pražanek, jelikož španělská dirigentka držela kolektiv pohromadě a na hřišti byla vůdkyní. I proto ji vedení soutěže vyhlásilo nejužitečnější hráčkou sezony, přestože ve statistikách výrazněji nedominovala v porovnání se spoluhráčkami Kiou Vaughnovou či Jelenou Dubljevičovou. V asistencích však lize vládla.

"Nečekala jsem to, protože si myslím, že jsem v lize nezahrála to nejlepší, co umím. Ale těší mě to," řekla Palauová, která zatím nechtěla prozradit, zda bude v USK i v příští sezoně. "Už jsem se rozhodla, ale ještě k tomu nebudu nic říkat. Není to oficiální," dodala.

Vedení klubu je však optimistické a věří, že klíčovou hráčku udrží. "Nějaké změny nastanou, ale jádro chceme udržet a doufám, že Laia bude u toho," řekla trenérka USK Natália Hejková.

V září proti Češkám?

Při rozhodování Palauové by mohlo hrát roli i to, že není příliš spokojená s kvalitou české ligy, kde postrádá větší konkurenci. "Je pravda, že liga není zrovna super, ale sezona to byla dobrá. Všechno jsme vyhrály, vyvarovaly jsme se ztráty koncentrace a výpadku. Jen je škoda, že se nám nepovedlo v Eurolize porazit Orenburg a postoupit do semifinále," dodala Palauová.

V září by se měla představit ve španělské reprezentaci na mistrovství světa, kde by mohla narazit i na český celek se spoluhráčkami z USK. "Doufám, že si tam zahraji. A když budeme hrát s Českem, tak to bude speciální, protože holky jsou teď moje rodina. Ale v zápase nekoukám na to, jestli je někdo rodina nebo ne, tam je pro mě každý nepřítel," doplnila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články