Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

NBA zažila v play-off čtvrté prodloužení poprvé od roku 1953, Blazers udolali Denver

Až čtvrté prodloužení rozhodlo o výhře Portlandu nad Denverem 140:137 ve druhém kole play-off NBA. Blazers se tak ujali vedení v sérii 2:1 na zápasy. Stejným poměrem vedou Milwaukee Bucks nad Bostonem, Celtics totiž doma prohráli 116:123 i kvůli výkonu hostujícího Giannise Antetokounmpa. Řecký basketbalista si připsal 32 bodů, 13 doskoků a osm asistencí.

Al-Farouq Aminu
zdroj: ČTK/AP autor: Craig Mitchelldyer

Boston se snažil Antetokounmpa zpomalit fauly, ale ani to nefungovalo. Řecký basketbalista proměnil osm z 13 pokusů z pole, zbytek přidal z trestných hodů. Celkem rozhodčí odpískali 53 faulů, z toho 39 ve druhé půli, kdy se utkání rozhodovalo.

Po poločase vedli domácí o bod, ale třetí část patřila Bucks, kteří ji ovládli 40:31. V poslední dvanáctiminutovce vedení Milwaukee narostlo až na 17 bodů.

Antetokounmpo i ve třetím zápase této sezony nastřílel v hale Bostonu přes 30 bodů. "Prostě jsem hrál pořád aktivně a snažil se útočit na koš, jak to po mně spoluhráči chtějí," řekl po utkání Antetokounmpo. Náhradník George Hill dal 21 bodů, Khris Middleton nastřílel 20 bodů.

Bucks se mohli znovu opřít o Giannise Antetokounmpa:

Autor 29 bodů Bostonu Kyrie Irving si stěžoval, že rozhodčí jeho tým trestali často bezdůvodně a zpomalili tím hru ve druhém poločase, což Celtics nevyhovovalo. "Chvílemi to bylo až směšné," uvedl. Kouč Brad Stevens našel jiný důvod porážky. "Prostě ve čtvrté čtvrtině zahráli na rozdíl od nás hodně dobře své útoky," konstatoval. Jayson Tatum zaznamenal 20 bodů a 11 doskoků, 18 bodů dal Jaylen Brown.

Čtvrté prodloužení se v play-off NBA odehrálo poprvé od roku 1953. Portland se po 68 minutách hry mohl radovat z vítězství díky trojce Rodneyho Hooda, po níž proměnil pouze jeden trestný hod srbský pivot hostů Nikola Jokič. Jednobodový náskok domácí v závěrečných pěti sekundách díky trestným hodům ještě navýšili. C.J. McCollum nasázel 41 bodů a Damian Lillard 28 bodů. Denveru nebyl nic platný Jokičův triple double za 33 bodů, 18 doskoků a 14 asistencí. Jamal Murray měl 34 bodů a devět doskoků.

Podívejte se na dramatické vyvrcholení zápasu v Portlandu:

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 3. zápas: Boston - Milwaukee 116:123 (stav série 1:2).

Západní konference - 3. zápas: Portland - Denver 140:137 po 4. prodl. (stav série 2:1).

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články