Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

NBA startuje poprvé se dvěma Čechy. Jsem připravený, tvrdí nováček Krejčí

Dva čeští basketbalisté budou hrát v této sezoně NBA vůbec poprvé. V zámoří se na nejslavnější klubovou soutěž chystají i Tomáš Satoranský a Vít Krejčí. Devětadvacetiletý Satoranský začne v NBA už šestou sezonu, ovšem první v dresu New Orleans Pelikanes, zatímco o osm let mladšího rozehrávače, jehož si do patnáctičlenného kádru vybrali v Oklahoma City Thunder, čeká premiéra.

Basketbalový reprezentant Vít Krejčí
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Krejčí měl komplikace s pracovním vízem, a proto nemohl nastoupit ani do jediného přípravného zápasu svého týmu. Nicméně podle všeho je připravený se ukázat v nejlepším světle.

"Cítím se dobře, soustředím se na ten den a jsem rád, že mám šanci se o to doopravdy poprat," řekl Krejčí, jenž už je po operaci kolene v pořádku a dostat se do NBA je splněním jeho dětského snu.

Je nám líto, video expirovalo.
NBA startuje poprvé se dvěma Čechy

I pro zkušeného Satoranského je sezona důležitá, bude v ní bojovat o další smlouvu v novém týmu, protože mu končí tříletý kontrakt. Zatím v NBA odehrál tři roky ve Washingtonu a dva Chicagu.

Sezonu v noci nastartuje zápas obhájců trofeje Milwaukee Bucks s hlavní oporou, řeckým basketbalistou Antetokounmpem, s týmem Brooklynu s Kevinem Durantem, jenž je považován za největšího konkurenta Bucks.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články