Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

NBA je pozastavena, dva hráči Utahu byli pozitivně testováni na koronavirus

Koronavirus ovlivňuje i basketbalovou NBA. Prestižní zámořská soutěž přerušila sezonu na neurčito poté, co byl jeden z hráčů Utahu pozitivně testován před středečním utkáním s Oklahomou, které bylo okamžitě zrušeno. Dle neoficiálních informací jde o Francouze Rudyho Goberta. Přes noc se v týmu Jazz objevil další případ onemocnění COVID-19, podle zámořských médií bylo zjištěno u rozehrávače Donovana Mitchella.

Rudy Gobert z Utahu smečuje v utkání NBA
zdroj: USA TODAY Sports

"NBA využije této přestávky k tomu, aby rozhodla o dalších krocích v souvislosti s koronavirovou pandemií," uvedlo vedení soutěže.

Kvůli šíření koronaviru v USA liga zavedla ve středu několik opatření a majitelé klubu se mimo jiné dohodli, že se bude hrát bez diváků. Krátce poté kvůli onemocnění jednoho z hráčů sáhlo vedení soutěže k radikálnímu řešení. Podle zdroje agentury AP by měla pauza trvat minimálně dva týdny.

Je nám líto, video expirovalo.
NBA je přerušena, fotbalisté Juventusu či Interu jsou v karanténě

"Nastala velmi závažná situace," řekl trenér Miami Eric Spoelstra. "Liga k tomu přistoupila přiměřeně a obezřetně. Musíme situaci sledovat a zjistit, kde se to vzalo," dodal.

Utah jméno nakaženého hráče nepotvrdil. V prohlášení uvedl, že jeden z basketbalistů onemocněl a vyšetření nepotvrdilo chřipku. Po dohodě s NBA se klub rozhodl hráče testovat na COVID-19 a předběžný výsledek testu byl pozitivní. Proto bylo okamžitě rozhodnuto o odložení zápasu s Oklahomou ve chvíli, kdy už se hráči rozcvičovali na palubovce. Aktuálně se čeká na potvrzující test.

Po pondělním tréninku navíc Gobert o koronaviru žertoval a na závěr rozhovorů s novináři se úmyslně dotkl všech diktafonů před sebou.

"Ruší se sportovní akce, školy, úřady atd. Co bychom však měli opravdu zrušit, je rok 2020! Sakra, tohle jsou drsné tři měsíce. Bůh vám žehnej a zůstaňte v bezpečí," napsal na Twitteru hvězdný LeBron James z Los Angeles Lakers, který podle všeho narážel na lednové tragické úmrtí legendy NBA Kobeho Bryanta při nehodě vrtulníku.

Odloženo bylo i následné střetnutí Sacramenta s New Orleans, jelikož jeden z rozhodčích Courtney Kirkland pískal v minulých dnech zápas Utahu. Ještě předtím se stihlo odehrát kvarteto duelů.

Dallas vyhrál nad Denverem 113:97. Hráči se o přerušení soutěže dozvěděli během třetí čtvrtiny, po které domácí tým otočil zápas na svou stranu. Zasloužil se o to velkou měrou srbský pivot Boban Marjanovič, jenž zastínil slavnějšího krajana v barvách Denveru Nikolu Jokiče a zaznamenal 31 bodů a 17 doskoků. Luka Dončič měl 28 bodů a 9 asistencí.

New York přehrál Atlantu v prodloužení 136:131, Hawks nepomohlo ani 42 bodů a 11 asistencí Trae Younga. Philadelphii se vrátil po zranění pivot Joel Embiid a 30 body přispěl k vítězství 124:106 nad Detroitem. Charlotte překvapivě vyhrálo 109:98 na palubovce Miami.

NBA:

Atlanta - New York 131:136 po prodloužení
Dallas - Denver 113:97
Miami - Charlotte 98:109
Philadelphia - Detroit 124:106

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články