Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Náš čas teprve přijde, věří před Eurocupem pivot Rančík

Praha - Basketbalisté Nymburka začnou utkáním v Nancy devátou sezonu ve druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěži. Podle pivota týmu Radoslava Rančíka čekají jeho spoluhráče těžké kluby, které nesmí podcenit. "Letos máme kvalitní tým, zatím jsme to ještě moc neukázali, ale náš čas přijde. Sladění týmu trvá nějaký čas a doufáme, že se nám to podaří," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi. ČT sport a náš web odvysílají přímé přenosy všech domácích i venkovních utkání Nymburku v Eurocupu. Ten první začíná ve středu od 20:25.

Nymburk vstupuje do druhé nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu Eurocupu už podeváté. Zároveň má za sebou pátý pokus o start v elitní Evropské lize, který českým šampionům znovu nevyšel. 

V domácí nejvyšší soutěží odehráli nymburští basketbalisté vzhledem k nabitému programu zatím jen jeden zápas – přesvědčivě porazili Ústí nad Labem. Na mezinárodní scéně působí ve VTB lize, v níž přerušili sérii porážek v pravý čas. V neděli se ve svém čtvrtém vystoupení konečně prosadili, když zdolali doma mužstvo Astany rozdílem devatenácti bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Basketbalista Radoslav Rančík

"Naše obrana na tom byla velmi zle, a to byl důvod, proč jsme prohráli všechny tři zápasy. Hráli jsme nekoncentrovaně, dělali jsme hodně školáckých chyb a vyvíjeli energii na nesprávné věci. Zápasy jsou vždy odlišné, nikdy se nedá říct, že jsme teď hráli dobře, tak i další zápas budeme hrát stejně," řekl Rančík.

Ten proti Astaně ocenil vysokou obrannou koncentraci, která stála za vítězstvím Nymburku. "A také jsme si začali víc pomáhat jeden druhému. Byl to celkově týmovější výkon. Na konci utkání jsme měli sedm hráčů, kteří měli 10 bodů. Měli jsme trochu problémy s doskoky ve druhé čtvrtině, ale celkový obraz zápasu byl pozitivní," dodal.

Dílčí úspěch ve VTB lize je pro Nymburk vítězným povzbuzením před úvodem Eurocupu. Do soutěže vstupuje český mistr ve středu na hřišti francouzského Nancy. "VTB liga je velmi kvalitní liga, každý soupeř, který přijde, je vážně na vysoké úrovni. Podle mých zkušeností jsou francouzské týmy známé tím, že mají hodně hráčů, kteří jsou dobří atleti. Jsou velmi rychlí, umí hrát nekompromisní basketbal. Bude to určitě těžký soupeř, musíme se připravit velmi svědomitě, hlavně na problém v doskocích. Pokud bude mít soupeř deset patnáct pozic navíc, je to příliš," upozornil Rančík.

Dalšími týmy v základní skupině C jsou Sevilla, Virtus Řím, Charleroi a německý Oldenburg. "Neměli jsme ještě čas se z hlediska skautingu podívat na ty týmy. Momentálně to hodnotit je velmi těžké. Ale v Eurocupu už se člověk nemůže dívat na to, koho má ve skupině. Všechny jsou silné. Je to druhá nejvyšší soutěž po Eurolize. S losem jsme spokojeni. Musíme to brát zápas od zápasu. Musíme se soustředit na jeden konkrétní duel a potom dál."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články