Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Narozeninová přesná muška Satoranského dovedla Barcelonu k další výhře

Basketbalisté Barcelony s Tomášem Satoranským a Janem Veselým potvrdili roli favoritů na půdě Valencie a v ACB španělské lize si připisují pátou výhru v řadě za sebou. Satoranský, jenž v neděli zárověň oslavil své jednatřicáté nerozeniny, zapsal 12 bodů a 5 asistencí. Veselý znovu dominoval na doskoku.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský oslavil narozeniny výborným výkonem

I přes pomalejší vstup do utkání 6. kola španělské ligy na půdě basketbalistů Valencie se hráči Barcelony v čele s českými reprezentanty Tomášem Satoranským a Janem Veselým dokázali chopit se role favorita. Domácí tým přestříleli ve druhé čtvrtině 32:22 a ani vyrovnanější druhá polovina utkání jim nezabránila v ligové páté výhře v řadě.

Svoji vyladěnou formu potvrdili vítězstvím 92:80 a zůstávají v čele ACB ligy. Satoranský v den svých jednatřicátých narozenin odehrál 22,5 minuty a na výhře se podílel 12 body a 5 asistencemi. Druhý český dlouhán Jan Veselý v barcelonském dresu kraloval znovu pod košem. K sedmi doskočeným míčům přidal za 25,5 minuty 4 body. Další excelentní výkon s 21 body a 4 asistencemi absolvoval jejich spoluhráč Nico Laprovíttola.

Basketbalisté Barcelony se před dalším kolem nejprestižnější evropské soutěže naladili na pozitivní vlnu poté, co zvládli dva důležité domácí duely s Tenerife 67:65 a s euroligovým Milánem 74:56. Páteční souboj s Fenerbahce Istanbul bude osobitějším hlavně pro Jana Veselého, který v tureckém klubu působil sedm sezon a z něhož letos přešel právě do Španělska.

Španělská ACB liga:

Valencia Basket – FC Barcelona 80:92 (18:23, 40:55, 60:77)
Nejlepší střelci: Jones 19, Dubljevic, Harper a Prepelic všichni po 11 - Laprovittola 21, Higgins 18, Kalinic 14, Satoranský 12..Veselý 4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články