Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Na Smíchově si může každý hodit pro dobrou věc

Hoď si pro dobrou věc. Tak se jmenuje charitativní akce České basketbalové reprezentace, která odstartovala v neděli na smíchovské náplavce. Každý proměněný koš přispěje českým basketbalistům na vozíku.

Je nám líto, video expirovalo.
Každý proměněný koš na smíchovské náplavce pomůže basketbalistům na vozíku

Česká basketbalová reprezentace se chystá na světový šampionát a zvýšený zájem může využít třeba i pro podporu svých kolegů, kteří hrají košíkovou na vozíku.

"Získané prostředky využijeme k tomu, abychom se mohli s národním týmem připravovat už na šampionát, který se uskuteční v roce 2021," uvedl trenér české reprezentace basketbalistů na vozíku Jaroslav Menc.

Na koš, který pluje po Vltavě, může zamířit každý vždy v pondělí, středu a pátek od 17 do 20 hodin až do 28. srpna. Ve hře je sto tisícikorunových míčů pro vozíčkáře.

"Pro nás je každá podpora, ať finanční, nebo mediální, důležitá, protože dost často se setkáváme s tím, že sport handicapovaných je pro veřejnost malé tabu. Kolikrát si lidé myslí, že nic neděláme, že nežijeme aktivně, ale přitom je to pravý opak, jenom to není navenek vidět," pronesl kapitán českých basketbalistů na vozíku Tomáš Nevěčný.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články