Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

MVP sezony je znovu Jokič, v hlasování předčil Embiida

Srbský basketbalista Nikola Jokič z Denveru Nuggets byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem sezony NBA. Sedmadvacetiletý pivot ovládl hlasování zástupců médií podruhé za sebou.

Jokič v anketě získal 875 bodů. Na druhém místě skončil Joel Embiid z Philadelphie se 706 body, třetí byl držitel ocenění z ročníků 2018/2019 a 2019/2020 Janis Antetokounmpo z Milwaukee se ziskem 595 bodů.

Jokič loni získal trofej jako první pivot od slavného Shaquillea O'Neala v roce 2000. Nyní na úspěch navázal díky rekordním číslům, když jako první hráč v historii překonal v sezoně hranici 2000 bodů, 1000 doskoků a 500 asistencí.

V základní části Jokič zaznamenal v průměru 27 bodů, 13,8 doskoku a 7,9 asistence. Stal se tak prvním hráčem v historii, který ve statistikách dosáhl hranice 25 bodů, 13 doskoků a šesti přihrávek.

Jokič je rovněž třináctým hráčem v historii NBA, který cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy získal dvakrát po sobě. "Nevím, co dalšího bych k Nikolovi řekl," citovala agentura AP trenéra Denveru Michaela Malonea.

"Neustále se zlepšuje a vždy, když o něm někdo začal pochybovat, tak ho okamžitě vyvedl z omylu. Jsem vděčný, že ho můžu trénovat. A vážím si toho, jaký jsme si za sedm společných let vybudovali vztah," dodal Malone.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články