Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Musíme to otočit zpátky, říká trenérka USK před zápasem v Bourges

Těžká práce čeká basketbalistky USK Praha ve francouzském Bourges. K udržení druhého místa ve skupině Evropské ligy musejí zvítězit. S Bourges, které doma prohrálo jen s vedoucím Jekatěrinburgem, mají shodnou bilanci šesti výher a tří porážek. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové se potřebují zvednout po dvou pražských porážkách s Orenburgem a Schiem.

Je nám líto, video expirovalo.
USK bude v Bourges hájit druhé místo ve skupině

"Nevím přesně, co se stalo. Teď nás čekají těžké zápasy s Bourges a Jekatěrinburgem. Po sérii vítězství ze začátku sezony se to otočilo a musíme to otočit zase zpátky," řekla Hejková.

Utkání bude pro pražský celek o to těžší, že francouzský celek ve své hale prohrál ze čtyř zápasů jen s lídrem skupiny, a to až v prodloužení. První vzájemný zápas v Praze Pražanky rozhodly až v úvodu poslední čtvrtiny a nakonec vyhrály 88:80.  

Klíčovou hráčkou Bourges je Marine Johannésová, která patří mezi největší hvězdy soutěže. V průměru dává přes 16 bodů na zápas a k tomu přidává čtyři asistence. Mezi další důležité hráčky patří rozehrávačka Cristina Ouvinová, Nayo Rincocková-Ekunweová, Katherine Plouffeová a mladá pivotka Alexia Chartereauová.  

Pokud by české mistryně prohrály, byla by to jejich nejdelší šňůra porážek v Eurolize po dvou letech. Naposledy na jaře 2017 prohrály čtyřikrát po sobě, přesto postoupily do Final Four.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články