Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Můj dům, můj hrad. Philadelphia i Miami drží v NBA domácí neporazitelnost

Třinácté utkání ve Wells Fargo Center, třínácté vítězství. Basketbalisté Philadelphie tentokrát porazili Denver 97:92 a zůstávají před vlastními příznivci neporaženi. O dva zápasy kratší domácí sérii bez zaváhání uhájilo i Miami, které udolalo Atlantu až po prodloužení 135:121.

Joel Embiid burcuje příznivce Philadelphie v utkání NBA
zdroj: USA TODAY Sports autor: Bill Streicher

Philadelphia, čtvrtý tým Východní konference, měla v průběhu střetnutí s Nuggets k dispozici až čtrnáctibodový náskok a ještě v úvodu čtvrté čtvrtiny vedla dvouciferným rozdílem. Denver se však nevzdal. Sérii 8:0 zahájil dlouhou trojkou Josh Richardson a košem s faulem, vedoucím k další tříbodové akci, ji zakončil s 26 body nejlepší střelec zápasu Will Barton.

Díky tomu se hosté dokázali sedm minut před koncem přiblížit na rozdíl dvou bodů. Domácí ale opět zabrali a vítězství zpečetil v samém závěru dvěma šestkami Joel Embiid. Kamerunský pivot 76ers se celkem postaral o 22 bodů, 10 doskoků a 6 asistencí.

Denver prohrál potřetí za sebou a navíc už po pěti minutách přišel o Jamala Murrayho, jenž odstoupil kvůli zranění.

Třetí celek Východní konference Miami zdolalo Atlantu i přesto, že minutu před koncem základní hrací doby prohrávalo o šest bodů. Lídr hostujících Hawks Trae Young, autor 21 bodů a 9 asistencí, hlásil v tu chvíli na palubovce, že je po zápase. "Naše energie byla ta tam ve chvíli, kdy začalo prodloužení," přiznal Young.

Heat totiž v kritické chvíli zareagovali šňůrou 22:0. Tou si nejprve vynutili nastavenou pětiminutovku a v ní pokračovali jako v závěru čtvrté čtvrtiny. Dva hráči floridského mužstva měli na kontě triple double. Jimmy Butler pomohl 20 body, osobním maximem 18 doskoky a 10 asistencemi. Bam Adebayo si vylepšil osobní rekord na 30 bodů a 11 asistencí a k tomu ještě doskočil 11 míčů.

Nejvíce bodů měl ovšem na kontě jejich spoluhráč Kendrick Nunn, který si 36 body také stanovil nové osobní maximum. Další hráč Miami Duncan Robinson proměnil deset trojek a zastavil se na 34 bodech.

NBA:

Charlotte - Washington 114:107
Miami - Atlanta 135:121 po prodloužení
Philadelphia - Denver 97:92
Portland - New York 115:87

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články