Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Můj dům, můj hrad. Opava po comebacku ve druhém poločase srovnala čtvrtfinále s Děčínem

Čtvrtfinále mezi Opavou a Děčínem pokračovalo ve stejném trendu - i počtvrté totiž slavil domácí tým. Po středečním vítězství 89:68 se Slezané radovali také dnes, konkrétně po výsledku 74:63. Série bude proto na severu Čech pokračovat v neděli za stavu 2:2. Basketbalisté favorizovaného Nymburku i Svitav naopak vyhráli i potřetí a nakročili do semifinále.

Utkání Opava - Děčín
zdroj: ČTK autor: Géla František

Opava otočila skóre ve třetí čtvrtině, kterou vyhrála 23:9 - ke skalpu soupeře si tentokrát pomohla třinácti trojkami. "Domácí ve třetí čtvrtině trefili několik těžkých střel a to je přivedlo k vítězství," konstatoval děčínský trenér Tomáš Grepl.

Opavský kouč Petr Czudek uznal, že v prvním poločase byli hosté lepší. "A jen díky několika špatným zakončením vedli jen o deset bodů. I to nás před třetí čtvrtinou nakoplo a přetáhli jsme aktivitu a vedení na svou stranu."

Čtvrtfinálová bitva bude pokračovat opět v Děčíně. "Víme, že Děčín je doma hodně silný, ale budeme chtít využít toho, že bude pod tlakem, protože musí zvítězit," dodal Czudek.

USK otevřel na Folimance skóre, ale pak už se hrálo podle not mistrovského Nymburku, který dominoval pod košem a z vymezeného území dal 42 bodů proti šesti domácím. Střelecky se prosadil každý z dvanácti hráčů, lídrem byl se 17 body Jaromír Bohačík.

"Kontrolovali jsme zápas od začátku. Po dvanáctidenní pauze před čtvrtfinále se konečně dostáváme do rytmu," uvedl trenér Nymburka Oren Amiel.

Svitavy v prvním poločase ztratily dvouciferné vedení a po změně stran téměř znovu, protože domácí po jedenáctibodové šňůře snížili až na 60:61. Závěr ovšem patřil favoritovi. V jeho dresu zaznamenal Charles Aiken 22 bodů a 10 doskoků, Romanu Markovi chyběl jediný doskok k triple doublu - připsal si ještě 14 bodů a 11 asistencí.

"Ve druhé čtvrtině jsme úplně vypadli z role a samozřejmě jsme za to zaplatili. Ve druhé půli jsme hráli koncentrovaně, ale nezvedli jsme střelbu za tři body. Vůbec v celé sérii se v této disciplíně trápíme. Nicméně celý tým zaslouží pochvalu za práci v obraně i za sdílení míče v útoku. Myslím, že 26 asistencí oproti 8 domácím je opravdu rozdíl," řekl kouč Svitav Lubomír Růžička.

Čtvrtfinále play-off ligy basketbalistů:

3. zápasy: USK Praha - Nymburk 50:88 (10:24, 27:46, 37:67) 
Nejvíce bodů: Tůma 14, Mareš a Štěrba po 10 - J. Bohačík 17, Pumprla 13, Davis, Wright, Vyoral a Peterka po 8. Stav série: 0:3.

Ústí nad Labem - Svitavy 71:81 (12:22, 38:37, 49:58)
Nejvíce bodů:
Wisseh 14, Pecka 13, Houška 12 - Aiken 22, Marko a Slezák po 14. Stav série: 0:3.

4. zápas: Opava - Děčín 74:63 (8:16, 31:41, 54:50)
Nejvíce bodů:
Bujnoch 14, Zbránek a Šiřina po 11 - Carlson 11, Landa, Feštr a Autrey po 10. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články