Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zraněný Schilb se zapojil do tréninku, proti Austrálii chce hrát

Blake Schilb se po zranění kotníku zapojil poprvé do tréninku a chce zasáhnout do čtvrtfinále proti Austrálii. O startu křídla národního týmu se definitivně rozhodne těsně před utkáním. Přímý přenos sledujte od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Schilb: Nechtěl bych si vyčítat, že jsem týmu nepomohl

"Zkoušel jsem s kotníkem při tréninku hýbat. Naši fyzioterapeuti a doktor mi dávají prakticky nonstop péči. Chci do zápasu nastoupit a být případně připravený, i když to není úplně stoprocentní," řekl Schilb po tréninku.

Lékař českého týmu Pavel Říman v úterý po přeletu z Šen-čenu do Šanghaje viděl naději na Schilbův start proti Austrálii jen v případě nenadálého zlepšení přes noc.

Na start do konce turnaje dával naději okolo šedesáti procent, ale upozornil, že záleží hlavně na samotném hráči, jak se rozhodne.

Basketbal fokus podcast: Mají Češi sílu projít i do semifinále?

"Až naše tažení mistrovstvím skončí, ať už to dopadne jakkoliv, nechci mít žádné výčitky. Chci týmu pomoci nejlépe, jak to dokážu. O mém startu se rozhodne až krátce před zápasem," uvedl Schilb.

Výron kotníku utrpěl v sobotním vítězném utkání proti Brazílii. Kvůli zranění přišel o pondělní duel s Řeckem, po kterém Češi i přes porážku 77:84 díky následnému vítězství USA nad Brazílií slavili postup mezi nejlepších osm týmů turnaje.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články