Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zkritizoval čínského plavce, teď slyší pískot. Atmosféra je skvělá, je v klidu Australan Bogut

Až se ve čtvrtfinále proti Čechům dostane k míči, s největší pravděpodobností se z tribun začne ozývat bučení a pískot. Australský pivot Andrew Bogut je u čínského publika nadále v nemilosti. Může za to jeho červencové vyjádření na Twitteru, kde si rýpl do čínské plavecké hvězdy Sun Janga kvůli jeho dopingové kauze. 

Australan Andrew Bogut
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

"Plavci, co získají se Sun Jangem medaile, by měli rozmlátit stupně vítězů kladivy," napsal na Twitter Bogut a přidal smajlík.

Šampion NBA s Golden State z roku 2015 se tím zapojil do kontroverze mezi Sun Jangem a australským plavcem Mackem Hortonem, který si odmítl stoupnout po závodě s čínskou hvězdou na stupně vítězů.

Zvládnou Češi čtvrtfinále s Austrálií? To a mnohé další řešil nový Basketbal fokus podcast:

Horton svého přemožitele v závodu na 400 metrů volný způsob dlouhodobě obviňuje z dopingu. Kritizoval jeho chování při dopingové kontrole v Číně, kdy Sun Jang rozmlátil zapečetěné vzorky krve kladivem, protože komisaři podle něj porušili při odběru protokol.

Čtyřiatřicetiletý hráč, jehož tweet vyvolal bouři ohlasů, se otázkám na své přijetí v Číně vyhýbá. "Atmosféra je senzační, je to skvělé," komentoval Bogut nevraživou náladu v minulém týdnu.

Australský tým nechává chování čínských fanoušků bez povšimnutí. "Nemyslím, že by nás to nějak ovlivňovalo. Na každém zápase jsou temperamentní fanoušci," prohlásil neutrálně trenér Andrej Lemanis, jehož svěřenci vyhráli všech pět dosavadních utkání na turnaji.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články