Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítězná série Američanů je minulostí. V testu před mistrovstvím světa prohráli v Austrálii

Veleúspěšná šňůra basketbalistů USA skončila. První soupeř české reprezentace na blížícím se světovém šampionátu našel po 78 zápasech přemožitele. V Melbourne prohrál s Austrálií 94:98.

Utkání Austrálie - USA
zdroj: AP autor: Andy Brownbill

Domácí tým oplatil svěřencům legendárního kouče Gregga Popoviche čtvrteční porážku 86:102. "Chtěli vyhrát více než my. Je to pro nás lekce," řekl Kemba Walker, který byl opět nejlepším americkým střelcem. Rozehrávač Bostonu dal tentokrát 22 bodů.

Austrálii, jež ve druhém poločase smazala desetibodové manko, táhl autor 30 bodů Patty Mills. Popovichův svěřenec ze San Antonia se postaral o posledních deset bodů domácího mužstva v utkání. "Bylo to úžasné," konstatoval jednatřicetiletý rozehrávač.

Zápas na fotbalovém či ragbyovém stadionu Marvel sledovalo přes 52 tisíc fanoušků – divácký rekord z předchozího duelu byl proto opět překonán.

Basketbalisté USA, kterým schází největší hvězdy, prohráli poprvé od semifinále mistrovství světa v roce 2006, v němž podlehli Řecku. Generálku na MS absolvují Američané v pondělí v Sydney proti Kanadě. S českou reprezentací se utkají v neděli 1. září v Šanghaji.

O dva dny později narazí Češi na Japonce. Ti v Saitamě porazili v přípravě Německo 86:83. V poločase sice prohrávali o sedm bodů, ale utkání zakončili šňůrou 9:0.

Nejlepším střelcem byl s 31 body Rui Hačimura, jehož letos draftoval do NBA Washington jako devátého hráče v pořadí. Juta Watanabe přidal 20 bodů. Němci, kteří před týdnem na turnaji v Hamburku zdolali český tým 87:68, utrpěli v přípravě první porážku po pěti vítězných zápasech. Jejich hlavní hvězda Dennis Schröder dal "pouze" 16 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články