Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

V duelu zklamaných favoritů si spravili chuť Srbové. Američané skončí nejhůře v historii

Před začátkem mistrovství světa měli ambice získat titul, ale nečekaně padli už ve čtvrtfinále. Po vzájemném měření sil ve skupině o 5.–8. místo si alespoň částečně zlepšili náladu basketbalisté Srbska, kteří zdolali USA 94:89. Obhájci titulu Američané budou hrát až o sedmé místo zaznamenají nejhorší výsledek v historii. Dosud byli na šampionátu nejhůře šestí v roce 2002. Jejich soupeřem bude Polsko. Srbové vyzvou Čechy.

Bogdan Bogdanovič ze Srbska v utkání MS proti USA
zdroj: ZUMA

Američané sice dali první koš, ale to bylo až do konce šlágru naposledy, kdy vedli. Po vlažném výkonu totiž prohráli první čtvrtinu 7:32 a ztrátu už nesmazali. Ve druhé čtvrtině sice snížili manko až na rozdíl dvou bodů, ale Srbové jim následně opět odskočili a oplatili jim porážku z finále předchozího MS v roce 2014.

Srbové, kterým na rozdíl od Američanů sebral čtvrtfinálový nezdar s Argentinou naději na přímý postup na olympijské hry v Tokiu, se opírali zejména o Bogdana Bogdanoviče. Rozehrávač Sacramenta dal 28 bodů včetně sedmi trojek. V dresu zámořského soupeře byl nejlepším střelcem Harrison Barnes s 22 body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Srbsko - USA

Srbsko - USA 94:89 (32:7, 44:40, 71:68)

Nejvíce bodů: Bogdanovič 28, Lučič 15, Mičič 10 - Barnes 22, Walker 18, Middleton 16, Turner 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články