Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Uzdravený Auda se proti Korejcům činil. Super zkušenost před Japonskem, prohlásil

Jako velmi kvalitní test před utkáním v základní skupině mistrovství světa v Šanghaji proti Japonsku bral Patrik Auda zápas s Jižní Koreou. Basketbalová reprezentace vedla na turnaji v Soulu nad domácím týmem po třetí čtvrtině o 21 bodů, ale v závěru svedla o vítězství 97:89 ještě tuhý boj. Český pivot, kterého v posledním týdnu trápila bolavá záda, si připsal 19 bodů a 6 asistencí.

Patrik Auda v přípravném utkání s Jižní Koreou
zdroj: ČBF autor: Václav Mudra

"Byla to dnes super zkušenost. Korea hraje možná podobným stylem jako Japonsko, takže i kvůli tomu by to mohla být dobrá příprava na tento duel. Od začátku jsme věděli, že to bude těžké," řekl Auda.

"Pokaždé, když se hrají dvě střetnutí ve dvou dnech, je to druhé těžší. Obzvlášť proti týmu, jako je Korea, který hraje rychlý basketbal. Neměli jsme tolik sil," navázal Auda.

Češi v sobotu vyhráli v Soulu nad Angolou 84:65. "Kdybychom hráli první den, možná by to bylo vše jinak. Podařilo se nám udělat dobrý náskok. Ve třetí čtvrtině to trochu stáhli dobrou střelbou z větší vzdálenosti. Nakonec se nám ale podařilo vedení udržet a vyhrát," dodala letní posila francouzského Boulazacu z italské Pistoie.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté přehráli na turnaji v Soulu i domácí Koreu

Korejci se ve třetí i čtvrté čtvrtině dokázali přes velkou ztrátu vrátit do zápasu. "Hned v úvodu třetí čtvrtiny trefili tři trojky a stáhli vedení na deset bodů. Podařilo se nám to trochu nahrát, ale domácí to nevzdávali a bojovali až do konce," pokračoval Auda. 

"Měli poměrně dost útočných doskoků na to, že nebyli až tak vysokým týmem. Díky tomu se jim podařilo získat několik druhých šancí. Nakonec to bylo vyrovnané až do posledních vteřin."

Na dramatické koncovce dobře rozehraného utkání viděl rodák z Ivančic i pozitiva. "Každá minuta v přípravných duelech, kdy se hraje naplno a není to jednoznačné, nám dává zkušenosti. Samozřejmě nám to zase vezme několik sil. Zítra však máme den volna, takže budeme moct trošku zregenerovat před zápasem s Litvou," dodal Auda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články