Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Necháme tam lví srdce, slibuje kapitán Pumprla před utkáním s Řeckem

Chceme vyhrát a postup si zajistit sami. To říká kapitán basketbalové reprezentace Pavel Pumprla před zápasem s Řeckem, v němž na světovém šampionátu v Číně půjde o postup do čtvrtfinále. Přitom, když v posledním zápase skupiny podle očekávání porazí tým USA Brazílii, tak by k postupu českému výběru stačila i prohra o jedenáct bodů. Utkání Česko - Řecko můžete sledovat v pondělí v přímém přenosu od 10:10 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Pumprla nechce čekat na to, jak skončí večerní zápas USA - Brazílie. "Nechceme na to myslet. Chceme vyhrát a zařídit si to sami a ne se třást a spoléhat se na výsledek, byť je pravděpodobný. Jinak jít do takového zápasu ani jít nejde," tvrdí Pumprla.

Sílu pondělního soupeře českého týmu si ale uvědomuje dobře. "Ještě před turnajem byli díky své všestrannosti považovaní za velké favority. Mají šikovné, chytré rozehrávače, dobré střelce z dálky i hráče, co nejsou tolik vidět, ale odvádějí dobrou práci na perimetru," říká český kapitán.

Ten také vyzdvihuje zkušenost pod koši, kterou v řeckém celku podle něho představují Burusis a Printezis. "A k nim Janis (Antetokounmpo). Je to dobrá směs, která funguje dohromady, ale zatím to tady nepředvedli v plné síle. A doufám, že už nebudou mít šanci to předvést," přeje si opora Nymburka.

Na nejužitečnějšího hráče uplynulé sezony NBA Janise Antetokounmpa se jako defenzivní typ chystá, v základní sestavě by jej ale měl bránit Martin Kříž. "Jelikož na začátku většinou nastupuje na pozici čtyři, tak to padne na dalšího psa obranáře Martina Kříže ze začátku. Bude se nás na něm točit víc, což je jedna z našich tradičních výhod," prohlásil. "MVP NBA prostě člověk nepotká běžně, takže se od něj dá čekat cokoliv, ale věřím, že máme obranných zbraní dost," doplnil.

Pumprla si váží podpory fanoušků a slibuje, že tým nechá na hřišti všechno, ať už utkání dopadne jakkoliv. "Podpora fanoušků je obrovská, žene nás dopředu. Zase do toho půjdeme podle našeho hesla, necháme tam lví srdce, a ať to dopadne jakkoliv, tak si tenhle turnaj budou všichni dobře pamatovat," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články