Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Musíme teď vyplavit hormony štěstí, jelikož Poláci už odpočívají, burcuje Bohačík

Postup přes Austrálii do semifinále jim nevyšel, ale Jaromír Bohačík rozhodně nehodlá skládat zbraně. Dle něj nyní musí čeští hráči co nejdříve zapomenout na výsledek a koncentrovat se na další duel s Polskem, které má o den více na odpočinek. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 14:45 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Čeští basketbalisté sledují Nica Kaye z Austrálie při zakončení
zdroj: REUTERS autor: Aly Song

S Austrálií prohráli 70:82 a při první účasti na MS do bojů o medaile nezasáhnou. A přestože už samotný postup na šampionát byl pro národní tým obrovským úspěchem, nechtějí se Češi spokojit pouze s účastí v olympijské kvalifikaci, kterou si zajistili postupem ze základní skupiny.

"Teď nemáme moc času, což je asi to nejhorší, protože Poláci už dneska odpočívají," řekl Bohačík. "Bude důležité si udělat nějakou náladu, abychom vyplavili aspoň nějaké hormony štěstí a připravili se do zítra. Zkusíme zregenerovat, ale co se týká motivace, to nebude problém. Chceme bojovat o nejlepší flek tady," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Austrálie - Česko

Český tým držel s Austrálií krok do třetí čtvrtiny, pak favorit utekl až o 17 bodů. "Abych řekl pravdu, moc nevím, co rozhodlo. Mám pocit, že jsme se celý zápas tak nějak nedostali do útoku. Nemyslím, že by to v obraně bylo tak špatné, poločas jsme udrželi na nízkém skóre. Spíš jsme se nedostali to patřičného flow v útoku," dodal.

Na únavu hráč Nymburka porážku nesváděl. "Myslím, že tady byly podmínky vyrovnané. Nemyslím, že bychom strádali fyzicky. Ale prostě oni hráli takovou obranu, která nám nejspíš úplně neseděla. Bylo to všechno takové jednotvárné. Moc nevím. Kdybych věděl, co bylo špatně, hraju jinak a možná je výsledek jiný," pokrčil rameny.

V posledním dějství sice český výběr zabojoval, stáhl ztrátu na rozdíl sedmi bodů, ale na Australany v čele s Pattym Millsem to nestačilo. "Nechtěli jsme skládat zbraně. Pavel Pumprla do Millse párkrát najel zády ke koši, to nám otevřelo pár střel. Měli jsme tam ještě Martina Peterku jako střílejícího pivota-pětku a i to jsme párkrát využili, ale nestačilo to, abychom to otočili," uvedl Bohačík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články