Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Minnesota a Philadelphia poprvé prohrály

Cleveland - Po třech výhrách v řadě utrpěli basketbalisté Minnesoty v nové sezoně NBA premiérovou porážku, v Clevelandu prohráli těsně 92:93. Philadelphia, která měla dosud rovněž bezchybnou bilanci, doma podlehla Golden State 90:110. Za hosty zaznamenal podruhé v kariéře triple double Stephen Curry. 

Hráči Philadelphie 76ers (zleva Tony Wroten, Spencer Hawes)
zdroj: ZUMA autor: Chris Szagola

Minnesota v průběhu utkání prohrávala až o 23 bodů, ale v závěru se jí podařilo na soupeře dotáhnout. Dvě vteřiny před koncem mohl strhnout vítězství na stranu Timberwolves Kevin Love, ale jeho trojkový pokus do koše nespadl. "Vykopali jsme si moc hlubokou jámu na to, abychom se z ní dostali," řekl minnesotský Kevin Martin, který byl nejlepším střelcem utkání s 23 body. Martin se postaral o všech pět úspěšných trojkových pokusů Timberwolves, zbytek týmu netrefil jedinou z 20 střel.

Golden State se ve Philadelphii v posledních letech nedařilo a pětkrát v řadě tam Warriors prohráli. Tentokrát šňůru ukončili v poklidném tempu i díky vynikajícímu výkonu Andrého Iguodaly, který proti svému bývalému týmu nastřílel 32 bodů včetně sedmi trojek. Curry nastřádal 18 bodů, 12 asistencí a 10 doskoků. Poprvé od roku 1969 vstoupili do sezony čtyřmi porážkami hráči Bostonu Celtics, kteří tentokrát prohráli v Memphisu 88:95.

Na první výhru tak stále čeká i nováček na trenérské lavičce a v 37 letech nejmladší kouč v NBA Brad Stevens. Jeho tým je na začátku sezony nejhorší ve statistice ztracených míčů. "To je náš největší problém, až tohle nebudeme dělat, budeme mít šanci na výhru," řekl Stevens.

Výsledky NBA

Cleveland - Minnesota 93:92, LA Clippers - Houston 137:118, Memphis - Boston 95:88, Philadelphia - Golden State 90:110.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články