Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Milwaukee v semifinále NBA podruhé porazilo Atlantu

Basketbalisté Milwaukee ve třetím finále Východní konference NBA přehráli Atlantu na její palubovce 113:102 a ujali se v sérii vedení 2:1. Ještě po třetí čtvrtině prohrávali o dva body, tu poslední však ovládli 30:17. Nejlepším střelcem zápasu se stal s 38 body zkušený křídelník Khris Middleton, z toho dvacet bodů dal jen za poslední čtvrtinu.

Utkání Atlanta - Milwaukee
zdroj: USA Today Sports autor: Dale Zanine

Middleton přidal i 11 doskoků, sedm asistencí a proměnil šest trojek z 12. "Výkon, který jsme od něj dnes viděli, byl až nereálný. Khris byl neuvěřitelný a v závěru nesl tým na zádech. Ukázal svou velikost," chválil parťáka Janis Antetokounmpo.

Právě dvojnásobný MVP soutěže sice zahodil sedm trestných hodů z 13, jinak ale sekundoval Middletonovi s 33 body a 11 doskoky. Bobby Portis přidal z lavičky 15 bodů, pivot Brook Lopez dalších deset.

Bucks domácí celek přeskákali 50:35 a stříleli s úspěšností 51 procent. "Náš tým je nesobecký. Když se někomu daří, míč se k němu vždycky dostane. Někdy jsem to já, a když už ta chvíle nastane, snažím se o co nejlepší střelu, jakou můžu mít," řekl Middleton.

V dresu Hawks zaznamenal o tři body méně hvězdný rozehrávač Trae Young, trefil i šest trojek. Na konci třetí čtvrtiny však šlápl na nohu rozhodčímu a poranil si kotník. "Noha dost bolí. Je to frustrující pocit," řekl.

Atlanta se opírala také o náhradníka Danila Gallinariho, který dal 18 bodů. Hawks povolili soupeři 15 útočných doskoků a na body z vymezeného území nestačili v poměru 34:56.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články