Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Miloš se dokázal vrátit a Svitavy bere jako nový start

Praha - Na restart své basketbalové kariéry se těší nejlepší trojkař historie české ligy Pavel Miloš, který od nové sezony obléká dres Svitav. Před rokem mu lékaři diagnostikovali onemocnění roztroušenou sklerózou, které dokázal přemoci a na jaře se již objevil v sestavě Pardubic. Za definitivní návrat po nemoci však považuje až nový ročník. V něm chce jako kapitán dovést loňského nováčka do play off. "Těším se hodně, protože je to vlastně můj návrat po nemoci. Ten půlrok v Pardubicích byl jen tak na rozjezd a teď znovu začínám," řekl Miloš, kterému hrozilo, že kvůli roztroušené skleróze bude muset předčasně ukončit kariéru.

Pavel Miloš
zdroj: basketmag.cz

Zákeřnou nemoc ale přemohl a vrátil se na palubovku. "Pro mě je to velká motivace s touhle nemocí hrát. Snad to pomůže i jiným lidem, kteří mají stejné problémy, aby z toho nebyli tak špatní," věřil. Následky nemoci ho prý už nijak nelimitují. "Trochu jsem se obával letního soustředění, jak zvládnu plnou zátěž, ale spíš bych řekl, že mi ta velká zátěž dělala dobře," prozradil dvaatřicetiletý křídelní hráč.

"V hlavě to vůbec nemám. Vzpomenu si na to jen, když si musím třikrát týdně píchnout injekci. Občas se mi už stává, že na to zapomínám a vzpomenu si až těsně před spaním, takže musím znovu vstát a jít si píchnout," dodal. Dokonce se již považuje za téměř zdravého člověka. "A teď jsem slyšel o nové léčbě, která je sice hodně drahá, ale zase se injekce píchá jen jednou měsíčně. Pak už bych se považoval za úplně zdravého člověka," dodal.

I kvůli dlouhé pauze se na novou sezonu hodně těší a chce přispět Svitavám k pokusu o proniknutí do play off. "Druhá sezona je vždycky nejtěžší a spousta týmů na to doplatila. Z toho mám trochu obavy a nesmíme nic podcenit. Pokud bychom se dostali do play off, bylo by to super. Chtěli bychom být nejhůř do desátého místa," řekl k ambicím svého nového klubu, kde se stal kapitánem.

S novými spoluhráči se prý rychle sehrál. "Většinu hráčů jsem znal, takže to zas takové změna nebyla. Začíná nám to šlapat, jak by mělo. Je tam sice spousta rezerv, ale já jsem za ně rád, protože je vždycky dobře, když máte kam jít výše a co zlepšovat. To je pozitivní. Práce je dost, ale věřím, že to bude dobré," dodal.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Prý se ani příliš neobává náročného cestování, které bude ligu provázet po připojení slovenských celků Interu a Levic. "Svitavy jsou dobré v tom, že jsou na půl cesty kamkoli. S Děčínem nám trvalo osm hodin, než jsme se dostali do Ostravy, zatímco teď to nebude takový problém," podotkl s tím, že rozšíření ligy bere spíše jako pozitivní krok.

"Určitě to bude oživení. Příjemná změna. Uvidíme, jak to bude fungovat. Oba týmy by měly přinést kvalitu. Levice jsou výborný tým. Inter má také dobrý tým se třemi Američany a prý ještě posílili," dodal historicky čtvrtý hráč, kterému se v NBL podařilo pokořit hranici 7000 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články