Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Miami vyhrálo nad Lakers 99:90, James dal 39 bodů

Los Angeles - Basketbalisté Miami zvítězili především díky 39 bodům LeBrona Jamese na půdě Los Angeles Lakers 99:90. V utkání hraném v londýnské O2 Areně si New York Knicks poradili s Detroitem 102:87. Poprvé po 26 letech zvítězilo Milwaukee na půdě Phoenixu.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP

Lakers po předchozích dvou výhrách nestačili na obhájce titulu Miami, ale jejich výkon naznačil, že nejsou po nedávné bídné sérii na odpis. Dlouho drželi naději na vítězství i přesto, že ztratili dvacetkrát míč. Miami si připsalo pouze šest ztrát. Utkání se zlomilo až v koncovce. Dvě a půl minuty před koncem vyrovnal Kobe Bryant trojkou na 90:90, zbytek zápasu ale ovládlo Miami poměrem 9:0.

Mužem zápasu byl LeBron James, který nasbíral 39 bodů a 8 asistencí. Dwyane Wade přidal 27 bodů. Nejlepším střelcem Lakers byl s 22 body Bryant, který však trefil pouze osm z 25 střel z pole. Dwight Howard k 13 bodům přidal 16 doskoků, ale proměnil jen pět z 13 trestných hodů.

Historicky třetí zápas základní části NBA se odehrál v Londýně v O2 Areně. "Domácí" Detroit od začátku pouze dotahoval náskok soupeře. Knicks hned zkraje předvedli šňůru 16:0 a Detroit se ve zbytku zápasu nedostal blíže než na osmibodový rozdíl. Vítěze tradičně táhl Carmelo Anthony, jenž nastřílel 18 z celkových 25 bodů už v prvním poločase. Dalším důvodem k radosti pro Knicks je návrat Imana Shumperta, který odehrál první utkání v sezoně a připsal si osm bodů. Detroit vedl s 22 body Will Bynum.

Los Angeles Clippers porazili Minnesotu 90:77. Jamal Crawford nastřílel 22 bodů a Clippers vyhráli i třetí zápas, v němž se museli obejít bez zraněného Chrise Paula. Naopak Minnesota prohrála popáté za sebou a pomalu vyklízí pozice v boji o postup do play-off v Západní konferenci.

Milwaukee předvedlo v koncovce utkání s Phoenixem šňůru 10:0, což vedlo k vítězství 98:94. Milwaukee dokázalo zvítězit na půdě Phoenixu poprvé od 21. února 1987. Suns od té doby porazili Bucks na svém hřišti čtyřiadvacetkrát za sebou.

Výsledky NBA

Detroit - New York 87:102, LA Lakers - Miami 90:99, Minnesota - LA Clippers 77:90, Phoenix - Milwaukee 94:98.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články