Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Miami vyhrálo i druhý zápas v Bostonu, znovu zářil Butler

Basketbalisté Miami vyhráli v Bostonu i druhé finále Východní konference NBA, tentokrát 111:105. Série se teď za stavu 2:0 na zápasy přesune do jejich haly, kde bude pokračovat v neděli a v úterý. Celtics v pátečním duelu nestačilo k úspěchu ani průběžné vedení o dvanáct bodů. Za tým Heat, který do play-off vstoupil po vítězství v předkole jako nasazená osmička, znovu zazářil Jimmy Butler s 27 body, osmi doskoky a šesti asistencemi.

Ještě po třech čtvrtinách se přitom zdálo, že domácí Celtics míří za vyrovnáním série. Po třetí části vedli o osm bodů a v závěrečné čtvrtině si vybudovali dvouciferný náskok, jenže celkem čtvrtou dvanáctiminutovku prohráli 22:36.

"Ve čtvrté čtvrtině je to vždycky pouze o tom, zda dokážete dát koš, nebo ne. A já to dokážu, protože všichni okolo včetně spoluhráčů a trenérů mi věří," řekl Butler.

Sekundovali mu Caleb Martin, jenž nasbíral 25 bodů, nebo Bam Adebayo, autor 22 bodů, 17 doskoků a devíti asistencí.

Heat uspěli i díky lepšímu doskakování (45:35), v útoku si díky podkošové práci vypracovali jedenáctkrát druhou šanci k zakončení.

Domácí celek táhl Jayson Tatum, který zaznamenal 34 bodů, 13 doskoků a osm finálních přihrávek. "Nejsme mrtví. Pořád máme velkou šanci," řekl Tatum.

Celtics, kteří do play-off prošli jako druhý nejlepší tým základní části, prohráli s Miami počtvrté za sebou poté, co první dva vzájemné zápasy v sezoně vyhráli. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články