Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Miami srovnalo stav finálové série

Oklahoma City – Vůbec první zápas na vlastní palubovce v letošním play-off ztratili basketbalisté Oklahomy. V druhém utkání finálové série podlehli Miami 100:96 a stav je tak 1:1 na zápasy. Lídři obou týmů LeBron James i oklahomský Kevin Durant zakončili druhou bitvu o mistra ligy shodně s 32 body.

James Harden z Oklahoma City
zdroj: ČTK/AP autor: Mike Ehrmann

Obhájci ligového stříbra z Miami dva dny po úvodní prohře o jedenáct bodů tentokrát náskok udrželi až do konce a nyní budou hostit tři další finálové boje. První se uskuteční na Floridě v neděli.

Hostující basketbalisté se stejně jako v prvním zápase ujali vedení, tentokrát dokonce 18:2. V poločase měli navrch ještě 12 bodů, jenže Oklahoma po přestávce přidala a v poslední minutě se dotáhla na rozdíl jediného koše za stavu 96:98. Miami však už výhru nepustilo. Zvláště když Durant devět sekund před koncem netrefil a James na druhé straně z trestných hodů vítězství potvrdil.

"Takhle nemůžeme začínat zápasy. Obzvlášť doma nemůžeme nabrat takovou ztrátu. Hned bylo po zápase. Teď abychom to napravovali," zlobil se Durant, jehož tým odehrál nejhorší první poločas za celou sezonu.

Smeč Chrise Boshe z Miami
zdroj: ČTK/AP autor: Jeff Roberson

Russel Westbrook sice přidal 27 a James Harden 21 bodů, tentokrát ale Oklahomě chybělo rozložení bodů na více střelců. Na straně Miami Jamese podpořil s 24 body Dwyane Wade, díky pěti úspěšným trojkám se na 17 bodů dostal Shane Battier a 16 bodů a 15 doskoků si připsal Chris Bosh, který se poprvé po zranění vrátil do základní pětky.

"Věděl jsem, že potřebujeme víc od Chrise Boshe. Dnes byl senzační. Pomohl nám hodně ve vymezeném území, příště to budeme potřebovat znovu," řekl trenér Miami Erik Spoelstra. "My hráli prvních 36 minut příliš dobře na to, abychom si to nechali vzít," doplnil James.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články