Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Miami porazilo doma Boston po prodloužení a vede už 2:0

Miami - Basketbalisté Miami vyhráli ve finále Východní konference NBA i druhý zápas poté, co zdolali na své palubovce Boston 115:111 po prodloužení. Celtics k výhře nepomohl ani životní střelecký výkon Rajona Ronda, který dal 44 bodů.

Basketbalisté Miami
zdroj: AP autor: Lynne Sladky

Miami v prvním poločase prohrávalo až o 15 bodů, ale podobně jako v prvním utkání se vzchopilo ve třetí čtvrtině, kterou tentokrát vyhrálo 35:22. V poslední části tak museli dotahovat Celtics, kteří vyrovnali trojkou Raye Allena 34 vteřin před koncem normální hrací doby a vynutili si prodloužení. Na druhé straně totiž neuspěl s nájezdem LeBron James, který si pak ještě doskočil míč a dostal se ke střele, ani ta však košem nepropadla.

V nastavení se o první tři koše Bostonu postaral nezastavitelný Rondo, ale Miami pokaždé dokázalo odpovědět. Zlomový okamžik nastal minutu a půl před koncem prodloužení, kdy se Rondo nedočkal odpískání faulu po svém nájezdu a hráči Heat poté rozhodli utkání sedmibodovou šňůrou. "Je to tak, jak to je. LeBron James házel 24 trestných hodů a náš celý tým 29. Ale to nás nemůže rozhodit. Musíme to ze sebe dostat a odrazit se od toho," konstatoval trenér Bostonu Doc Rivers, jehož tým v utkání házel o 18 trestných hodů méně než domácí.

Rozehrávač Rondo předvedl nevídaný výkon, když ke 44 bodům přidal i 10 asistencí a osm doskoků. Poprvé v kariéře ani jednou nestřídal a odehrál celých 53 minut. V prodloužení dal všech 12 bostonských bodů. "Rondo byl naprosto úžasný. Jeho dnešní výkon se zapíše do rekordních listin," chválil soupeře James, jenž táhl tradičně Miami s 34 body a 10 doskoky.

Dwyane Wade přidal 23 bodů a k vítězství Heat výrazně pomohl i Mario Chalmers s 22 body. "Byl to jeden z nejlepších zápasů, ve kterém jsem kdy nastoupil. Řekl bych to, i kdybych prohrál, ale s pocitem vítězství je to samozřejmě lehčí," řekl jeden z nejzkušenějších hráčů Miami Shane Battier.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články