Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Miami otočilo zápas se San Antoniem, po půli dalo 71 bodů

New York - Basketbalisté Miami se nenechali v poločase úterního utkání NBA proti San Antoniu zneklidnit soupeřovým čtrnáctibodovým vedením, po změně stran nastříleli 71 bodů a vítězstvím 120:98 ukončili sérii tří porážek. Jasně zvítězily také Utah a Chicago.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP

Miami vyhrálo klíčovou třetí čtvrtinu 39:12, předvedlo v ní mimo jiné sedmnáctibodovou šňůru. Týmu z Floridy přitom chyběl zraněný Dwyane Wade, kterého však zastoupily zbylé dvě hvězdy Miami. LeBron James nastřílel 33 bodů a nasbíral deset asistencí, Chris Bosh přidal 30 bodů a osm doskoků. Poprvé v sezoně nastoupil v dresu Heat Mike Miller, který za 15 minut na hřišti stihl proměnit všech šest trojkových pokusů. Miami v utkání nastřílelo 16 trojek, což je pro tým maximum v ročníku.

Nejlepším střelcem San Antonia byl s 20 body náhradník Daniel Green, který trefil šest ze sedmi trojek. San Antonio v sezoně stále čeká na výhru na soupeřově hřišti. "LeBron James byl skvělý. Počkal si na třetí čtvrtinu a pak to rozjel. Miami začalo v druhé půli hrát hodně fyzicky a my jsme se položili," uznal po utkání trenér San Antonia Mike Popovich.

V dobrých výkonech pokračoval Utah, který doma rozdrtil Los Angeles Clippers 108:79 a už je na druhém místě Západní konference. Clippers minuli sedm ze svých úvodních osmi střel a Utah záhy vedl 13:2, z čehož se hosté do konce zápasu nevzpamatovali. Clippers nastoupili bez Chrise Paula a prohrávali až o 34 bodů, čímž jen potvrdili, že se jim v Utahu dlouhodobě nedaří. Prohráli tam již pošestnácté v řadě.

I bez Derricka Rose si Chicago s přehledem poradilo s Phoenixem a zvítězilo 118:97. Carlos Boozer se na výhře podílel 31 body, C.J. Watson přidal 23 bodů a celá základní pětka Bulls se dostala do dvouciferných čísel. Phoenix sice v utkání střílel s úspěšností 51 procent, ale dvacetkrát přišel vlastní chybou o míč.

V nejvyrovnanějším souboji úterního programu NBA Orlando na svém hřišti porazilo Charlotte 96:89. Dwight Howard k výhře přispěl 25 body a 17 doskoky. Za Charlotte nastřílel 22 bodů Gerald Henderson a hosté dlouho vedli, jenže Orlando v poslední části trefilo tři trojky za sebou, otočilo vývoj utkání a dostalo se na druhé místo Východní konference.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články