Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Miami nestačilo k vítězství nad Chicagem ani 30 bodů Jamese

New York – V NBA bylo k vidění střetnutí dvou aktuálně nejlepších týmů Východní konference. Z vítězství nad Miami se nakonec radovali Chicago Bulls přesto, že nejlepší hráč loňské sezony Derrick Rose podal jeden z nejhorších výkonů v kariéře. V Západní konferenci oba nejlepší týmy podlehly soupeřům z Los Angeles. Andrew Bynum z Lakers si proti San Antoniu připsal dlouho neviděných třicet doskoků.

Ani 30 bodů LeBrona Jamese Miami k vítězství nepomohlo
zdroj: ČTK/AP autor: Nam Y. Huh

Šlágr NBA mezi basketbalisty Chicaga a Miami, dvou nejlepších týmů Východní konference, rozhodlo prodloužení, po kterém se z vítězství 96:86 radovali domácí Bulls. Býci opět ukázali, že jejich největší hvězda Derrick Rose není nenahraditelný, a zvítězili přesto, že v poslední době často zraněný nejužitečnější hráč uplynulé sezony sehrál nejhorší zápas v kariéře. Do statistik si totiž připsal pouhé dva body.

"Kdybych to tušil, tak jsem vůbec nehrál," kroutil hlavou Rose, který za 25 minut hry proměnil jedinou z 13 střel a prodloužení pak odseděl na lavičce. "Nepadaly mi střely, které normálně dávám. Ale spoluhráči mě podrželi, jsem rád, že je mám v týmu," dodal hráč, který chyběl ve 13 z posledních 15 zápasů a ve 23 celkově. Přesto Bulls vévodí celé NBA.

Nejlepším střelcem duelu dvou nejlepších týmů Východní konference byl s 30 body hostující LeBron James, který ale v úplném závěru základní hrací doby jednou neproměněnou šestkou dal šanci soupeři vyrovnat. Domácímu C.J. Watsonovi se to povedlo 2,2 sekundy před koncem tříbodovou střelou a prodloužení pak Bulls ovládli v poměru 12:2.

Na západě nejlepší týmy prohrávaly

Oba nejlepší týmy Západní konference NBA prohrály své středeční domácí zápasy se soupeři z Los Angeles. Zatímco vedoucí Oklahoma podlehla 98:100 Clippers, San Antonio nestačilo po výsledku 84:98 na Lakers.

Lakers i bez zraněného Kobeho Bryanta zaskočili Spurs a skvělým výkonem pod košem k tomu přispěl Andrew Bynum. Vedle šestnácti bodů zaznamenal hned třicet doskoků, což se v NBA naposledy podařilo předloni Kevinu Loveovi (31), za posledních dvanáct let se nikdo jiný v zámořské soutěži na takové číslo nedostal.

"Třicet doskoků je skvělých, ale střelba mi nešla, tam jsem trochu zklamaný. Budu si z tohohle zápasu pamatovat hlavně tu špatnou střelbu," řekl Bynum, který trefil sedm z dvaceti pokusů z pole. Střelecky jej podpořili Metta World Peace (dříve známý jako Ron Artest) s 26 body a Pau Gasol s 21 body a také 11 doskoky. Poměr získaných míčů pod koši vyzněl drtivým rozdílem 60:33 ve prospěch Lakers.

V Oklahomě rozhodl zápas Chris Paul košem devět sekund před koncem. Celkem dal 31 bodů a měl velkou zásluhu na tom, že se Clippers udrželi v tabulce Západní konference před svým pondělním přemožitelem Memphisem, který porazil 104:93 Phoenix, na čtvrtém místě znamenajícím v play-off domácí výhodu v případném rozhodujícím utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články