Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Miami jasně přehrálo Indianu 115:83 a je krůček od postupu

Miami (USA) - Basketbalisté Miami porazili v pátém zápase série play-off NBA Indianu jasně 115:83 a mají blíže do finále Východní konference. Loňskému finalistovi ligy zařídilo třetí bod z potřebných čtyř hvězdné duo LeBrown James a Dwyane Wade - první z nich dal 30 bodů, Wade o dva méně.

Dwyan Wade
zdroj: ČTK/AP

Tým Miami Heat v sérii s Indianou vyhrál podruhé za sebou a postup už může slavit na soupeřově palubovce ve čtvrtek. Napětí mezi oběma celky se ale stupňuje. V úterý nejdříve nesportovně fauloval hostující Tyler Hansbrough domácího Wadea, později to Wadeův spoluhráč Udonis Haslem pivotovi Indiany oplatil a nakonec miamský Dexter Pittman udeřil do krku Lance Stephensona. Vedení NBA podle médií prozkoumá zákroky obou miamských hráčů, kterým tak hrozí, že si v příštím utkání nezahrají.

Zatímco basketbalisté Miami stříleli s úspěšností 61 procent a trefili devět z 16 trojkových pokusů, hráči Indiany se dostali na pouhých 33 procent. Pacers se vedle debaklu musejí navíc vyrovnat i se zraněním dvou největších hvězd: David West má problémy s kolenem a Danny Granger nedohrál kvůli podvrtnutému kotníku. Zejména v jeho případě není jisté, zda v šestém duelu nastoupí.

"Upřímně musím přiznat, že nemít Dannyho Grangera v šestém utkání k obraně LeBrona Jamese, to bude velká zkouška. Musíme to ale zvládnout, pořád máme dobrý tým," řekl trenér Pacers Frank Vogel.

Výsledek 2. kola play-off NBA:

Miami - Indiana 115:83 (stav série 3:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články