Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Miami dělí jediná výhra od zisku titulu

Miami - Basketbalisté Miami ve čtvrtém finále NBA na domácí palubovce porazili Oklahomu 104:98 a jediná výhra je dělí od zisku titulu. Hráči Heat, kteří v sérii vedou 3:1 na zápasy, v průběhu utkání dokázali vymazat sedmnáctibodovou ztrátu a jejich soupeři nepomohlo ani 43 bodů Russella Westbrooka.

LeBron James a Dwyane Wade
zdroj: AP autor: Lynne Sladky

Do zápasu tentokrát vstoupila lépe Oklahoma a už v první čtvrtině vedla o sedmnáct bodů. Domácí však poté předvedli šestnáctibodovou šňůru a bylo po náskoku. Následně se vedení přelévalo z jedné strany na druhou a až sedm minut před koncem poslední čtvrtiny Miami odskočilo na sedm bodů.

V tu chvíli na hřišti kraloval oklahomský Russell Westbrook, který v závěrečné dvanáctiminutovce nastřílel sedmnáct ze svých 43 bodů. A když se čtyři minuty před koncem přidal i Kevin Durant, dostala se Oklahoma do vedení 94:92.

Vzápětí vyrovnal Chris Bosh, to už ale na hřišti bojoval se zraněním jeho spoluhráč LeBron James, jenž se musel nechat ošetřit po nezaviněném pádu na zem. James se poté vrátil na palubovku a tři minuty před koncem poslal Miami klíčovou trojkou do vedení 97:94. Heat si poté udržovali tříbodový náskok, ale poslední minutu museli odehrát bez Jamese, který už kvůli bolestem nemohl běhat.

Rozhodující okamžik se odehrál čtrnáct vteřin před koncem, kdy se po rozskoku dostal míč k Mario Chalmersovi, kterého nesmyslně fauloval Westbrook, protože si nevšiml, že Miami chybí pouhé tři sekundy časového limitu na útok. Chalmers dvěma trestnými hody zvýšil na pět bodů a pojistil Heat vítězství.

Jamesovi chyběl navzdory zranění jediný doskok k zisku triple-double. K devíti doskokům hvězda Miami přidala 12 asistencí a 26 bodů. Dwayne Wade nastřílel 25 bodů stejně jako Mario Chalmers, který tak zaznamenal ve čtvrtém utkání více bodů než v předchozích třech zápasech dohromady.

V dresu Oklahomy k 43 bodům Russela Westbrooka připojil Kevin Durant 28 bodů, ale nikdo jiný se nedostal do dvouciferných čísel. Páté finále se hraje ve čtvrtek znovu na palubovce Miami. "Musíme zlepšit začátek a hrát tak, jako by šlo o sedmé finále. Půjde o všechno. Nechceme opustit naši halu a říkat si, že jsme promeškali příležitost," prohlásil Wade.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články