Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Memphis ukončil vítězné tažení New Yorku a vede ligu

New York - Vítězné tažení basketbalistů New Yorku v nové sezoně NBA ukončil Memphis. Knicks po šesti úvodních výhrách poprvé narazili a prohráli na palubovce Grizzlies 95:105. Memphis po zahajovací porážce od Los Angeles Clippers vyhrál posedmé za sebou a poprvé v historii vede tabulku celé NBA.

Utkání Memphis - New York Knicks
zdroj: AP autor: Danny Johnston

"To zní dobře. A to jsme v tomto týdnu hráli proti velmi dobrým týmům," připomněl rozehrávač Mike Conley, že Grizzlies v předchozích dvou zápasech porazili dvouciferným rozdílem i oba finalisty minulého ročníku Miami a Oklahomu.

Zach Randolph i v osmém utkání sezony zaznamenal double double za 20 bodů a 15 doskoků, důležité byly zejména jeho zisky pod soupeřovým košem, které daly domácím šanci na druhé zakončení. A poměr mezi takto dosaženými body (22:12) činil nakonec i rozdíl v celkovém skóre. Nejlepším střelcem zápasu byl s 24 body memphiský Marc Gasol.

Utkání LA Lakers - Phoenix
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Los Angeles Lakers nastoupili naposledy pod vedením prozatímního kouče Bernieho Bickerstaffa a porazili 114:102 Phoenix. Příště proti Houstonu už by měl na lavičce sedět nový trenér Mike D'Antoni, který páteční zápas sledoval ze šatny, zatímco absolvoval další rehabilitační proceduru po výměně kolenního kloubu.

Mužstvo vedl zatím v jediném tréninku, ale v duelu proti Phoenixu, který v minulosti D'Antoni rovněž trénoval, už se na Lakers projevil jeho útočný styl hry. Už před zápasem jej avizoval. "Pokud nedáme 110 nebo 115 bodů, budeme si muset promluvit," řekl D'Anthoni. Ofenzivu Lakers vedl s 31 body Kobe Bryant, v pátečním programu byl úspěšnější pouze autor 35 bodů Nicolas Batum, díky němuž Portland porazil po prodloužení Houston 119:117.

Výsledky pátečních zápasů NBA:

Detroit - Orlando 106:110, Indiana - Dallas 103:83, LA Lakers - Phoenix 114:102, Memphis - New York 105:95, Minnesota - Golden State 98:106, New Orleans - Oklahoma City 95:110, Philadelphia - Utah 99:93, Portland - Houston 119:117 po prodl., Sacramento - Atlanta 96:112.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články