Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Memphis po ztrátě kanonýra prohrál jasně s Oklahomou

Oklahoma City (USA) - Basketbalisté Oklahomy vyhráli v NBA jednoznačně souboj s Memphisem, který den po odchodu nejlepšího střelce Rudyho Gaye podlehl 89:106. Gay zamířil z Memphisu ve středu do Toronta.

Oklahoma - Memphis
zdroj: ČTK/AP

Loňští finalisté ligy z Oklahomy trefili prvních devět střel z pole a určili tak ráz utkání. V úvodu třetí čtvrtiny Thunder vedli už o 26 bodů. Pak se o rozruch postaral domácí rozehrávač Russel Westbrook, který se při jednom z útoků dopustil přestupku a nedokázal do pěti sekund vyhodit míč. Vztekle pak bouchl míčem o zem, a když ho trenér Scott Brooks stáhnul ze hřiště, Westbrook naštvaně odešel do šatny.

V tu chvíli se hráči Memphisu pokusil do zápasu vrátit, jenže se jim nepovedlo prolomit hranici dvouciferného rozdílu. "Trochu jsme se nepohodli. To je basket, v jednom týmu se mísí tolik různých emocí jednotlivců, takže je jasné, že se občas neshodnete," komentoval Westbrookův incident jeho spoluhráč Kevin Durant, s 27 body nejlepší střelec večera.

Ve druhém čtvrtečním utkání Golden State porazilo Dallas 100:97 a připsalo si šestou výhru z posledních osmi utkání. Naopak Dallas po devíti zápasech zůstal pod stobodovou hranicí. Vítěze střelecky táhl Klay Thompson s 27 body a Davidu Leeovi chyběla jediná asistence k triple-doublu. Dal totiž 15 bodů a měl 20 doskoků. Zápas mohl poslat do prodloužení Vince Carter, jenže trojku v poslední vteřině neproměnil.

Výsledky NBA

Golden State - Dallas 100:97, Oklahoma City - Memphis 106:89.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články