Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Memphis po prodloužení vyrovnal sérii s Oklahomou

New York - Basketbalisté Oklahomy po úvodním vítězství nezvládli v play-off NBA druhý domácí zápas s Memphisem, prohráli s ním po prodloužení 105:111 a přišli o vedení v sérii. Vedle Grizzlies se první výhry v letošních vyřazovacích bojích dočkali i Los Angeles Clippers, kteří deklasovali Golden State 138:98.

Oklahoma - Memphis
zdroj: ČTK/AP

Memphis vedl po většinu zápasu, ale v posledních 20 vteřinách normální hrací doby ztratil pětibodový náskok. Oklahoma si vynutila prodloužení i díky zázračné střele Kevina Duranta, který v pádu trefil trojku s faulem 13 vteřin před koncem čtvrté čtvrtiny a z čáry trestného hodu završil čtyřbodovou akci. Mike Conley na druhé straně proměnil jen jeden trestný hod a soupeř stihl vyrovnat, když Kendrick Perkins zároveň se závěrečným klaksonem dopíchl míč do koše.

V prodloužení ale z domácích hráčů skóroval už jen Durant, který celkem zaznamenal 36 bodů a 11 doskoků, Russel Westbrook zůstal na 29 bodech po základní době. Memphis vyhrál nastavení 12:6, vítězný koš dal Zach Randolph, který v prodloužení nastřílel osm ze svých 25 bodů. "Nedali jsme několik střel, které jsme mohli dát," poukázal trenér Oklahomy Scott Brooks třeba na bilanci tříbodové střelby, při níž jeho tým na devět zásahů spotřeboval třicet střel. "Soupeř odvedl dobrou práci v obraně a nám se nedařilo příliš se uvolňovat," dodal.(VIDEO)

V Los Angeles naproti tomu bylo o vítězi rozhodnuto poměrně záhy, favorizovaní Clippers vedli v poločase už 67:41. Velkou zásluhu na vyrovnání série měl Blake Griffin, který na předchozí nevýrazný výkon navázal osobním rekordem v play-off v podobě 35 bodů. Navíc odehrál zápas bez jediného faulu, zatímco v prvním duelu jej právě hromadění osobních chyb příliš nepustilo do hry. Činili se ale i spoluhráči a osm jich nastřílelo alespoň devět bodů. "Dnes jsme hráli tak, jak to doopravdy umíme," řekl spokojený trenér Doc Rivers. (VIDEO)

Výsledky 1. kola play-off NBA

Západní konference - 2. zápasy:

Oklahoma City - Memphis 105:111 po prodl., stav série 1:1; Los Angeles Clippers - Golden State 138:98, stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články