Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Megasmlouva pro Dončiče. S Dallasem podepsal nový pětiletý kontrakt

Luka Dončič podepsal v NBA novou pětiletou smlouvu s Dallasem, která mu vynese 207 milionů dolarů. Kontrakt začne platit od sezony 2022/2023 a spojí Dončičovu budoucnost s klubem do roku 2027.

Luka Dončič
zdroj: REUTERS autor: Jerome Miron

Vedení Mavericks dohodu potvrdilo na úterní tiskové konferenci v Lublani, kvůli níž do Slovinska za Dončičem a jeho agentem Billem Duffym dorazili majitel klubu Mark Cuban, trenér Jason Kidd, prezident basketbalových operací Nico Harrison, hráčská legenda Dallasu a současný poradce Dirk Nowitzki či asistent generálního manažera Michael Finley. Smlouvu společně posvětili v pondělí večer u dobrého jídla a vína, řekl Cuban.

"Je to mimořádný moment. Nevím, co mám říct. Děkuji Dallasu za nabídku. Nikdy bych si nepomyslel, že na něco takového dojde. Já jenom snil o tom, že budu hrát NBA, a teď jsem podepsal novou smlouvu," řekl Dončič a komentoval také výši kontraktu. "Je to velká suma a musím se rozmyslet, než začnu utrácet. Ale já o tom takhle nepřemýšlím. Nekoupil jsem si za to nic, co by stálo za to."

Dvaadvacetiletého Dončiče si jako trojku draftu v roce 2018 vybrala Atlanta, ale poté ho vyměnila do Dallasu. Během tří sezon v týmu Mavericks odehrál 199 zápasů s průměrnou bilancí 25,7 bodu, 8,4 doskoku a 7,7 asistence na zápas.

Australská basketbalová hvězda Patty Mills bude hrát za Brooklyn. Bronzový olympijský medailista z Tokia a šampion zámořské ligy z roku 2014 bude působit v třetím klubu. Dvaatřicetiletý rozehrávač nyní po deseti sezonách opustil San Antonio, první dva roky strávil v Portlandu. V novém působišti podle médií podepsal dvouletou smlouvu s příjmem 12 milionů dolarů.

První sezonu zakončil ziskem ocenění pro nováčka roku. V dalších dvou byl vybrán do All Star týmu, mohl proto dostat od klubu aktuální nabídku na maximální možné prodloužení nováčkovské smlouvy.

V uplynulém ročníku Dončič s Dallasem vyhráli Jihovýchodní divizi, ale v prvním kole play-off prohráli v sedmi zápasech s Los Angeles Clippers. Slovinský reprezentant v sérii v průměru zaznamenal 35,7 bodu, 7,9 doskoku a 10,3 asistence. Na následných olympijských hrách v Tokiu dovedl národní tým při jeho premiéře pod pěti kruhy do semifinále, kde mistři Evropy těsně podlehli Francii. V duelu o bronz pak byla lepší Austrálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články