Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nechybělo tolik, proti Chorvatkám máme šanci se porvat o postup, soudí pivotka Březinová

Češky se proti výraznému francouzskému favoritovi držely dobrou polovinu zápasu. Díky tomu nebyla pivotka Renáta Březinová z utkání tak zklamaná, protože tým herně obstál. V závěru sice basketbalistky odpadly na konečné skóre 51:71, nicméně výkon byl výrazně lepší než při smolné prohře proti Rusku 69:73. Jednatřicetiletá hráčka KP Brno věří, že v neděli proti Chorvatsku na závěr skupiny už tým konečně uspěje a postoupí do play-off.

Renáta Březinová
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Rozhodně to byl z naší strany lepší zápas než včera. Hrály jsme víc kolektivněji, zlepšily jsme doskok, ale prostě nám nepadly určité střely. V momentech, kdy se to tahalo, tak jsme udělaly chyby, které jsme neměly. Je to škoda, něco tomu chybělo," řekla Březinová, která byla s 11 body druhou nejlepší českou střelkyní v utkání po Kateřině Elhotové (13 bodů) a připsala si i čtyři doskoky a tři asistence.

Favorizované Francouzky unikly na dvouciferný rozdíl až ve 27. minutě a odpor bojujících Češek zlomily až v poslední čtvrtině. "Plnily jsme, co jsme měly. Ale pak tam byly chyby v obraně, ukvapené útoky. Nevím, podle mě se měla změnit obrana ze zóny na osobku na chvilku. Byl kámen úrazu, že ony přečetly tu naši zónovou obranu, a bylo," prohlásila brněnská pivotka.

Je nám líto, video expirovalo.
Favoritky z Francie nezaváhaly, Češky podruhé padly

Přes porážky s Ruskem i Francií si tým kouče Štefana Svitka věří, že v nedělním závěrečném utkání ve skupině D vybojuje třetí místo a postup do kvalifikace play-off. "Rozhodně to od nás nebyl dneska špatný zápas. Myslím si, že to byla skvělá příprava na Chorvatky, a musíme se na to soustředit a dát je. Chorvatky hrajou ukvapený, rychlý basket a střílejí v páté vteřině trojky, takže si to musíme pohlídat a snad tam bude cesta k úspěchu," doplnila.

V utkání podle ní také nebylo jednoduché se vyrovnat s velkým vedrem v hale Rhénus Sport. "Bylo to strašné, je tady fakt ukrutné vedro. Potí se ruce, byla jsem úplně mokrá, dýchá se blbě a je to hrozné," popsala.

Atmosféru v hale si proti výběru spolupořadatelské země ale užila. "Na jednu stranu se těmi lidmi dostane člověk do takového adrenalinu, je to hrozně super a teď mě momentálně nic nebolí. Je to nádherné si po tak dlouhé době zahrát s tolika diváky v hale," dodala Březinová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články