Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Tým před klíčovým duelem sbíral síly. Satoranský bude hrát, věří basketbalisté

Výběr českých basketbalistů se chystá na klíčové střetnutí s Izraelem, které rozhodne o jejich postupu ze skupiny či naopak konci na letošním Eurobasketu. Reprezentanti věří, že utkání odehrají v plném složení, tedy i s Tomášem Satoranským. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 17:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Čeští basketbalisté
zdroj: ČTK / Kamaryt Michal

"Není to už o tréninku, spíš o tom, aby byli hráči co nejvíce připravení na zítřejší duel, kdy je to 'do or die'. Bylo to spíš o taktice, někteří hráči se hýbli, zbytek si šetřil síly a bolístky. U Satyho to je jasná zpráva už delší dobu, takže každá hodina odpočinku je dobrá a samozřejmě hodně práce s fyziem, doktorem a tak dále," prohlásil asistent trenéra Luboš Bartoň.

Je přesvědčen, že nastoupí všichni hráči včetně Satoranského, který dva týdny po zranění kotníku odehrál na Eurobasketu dva zápasy ze čtyř - první v pátek s Polskem a druhý v úterý s Finskem. "Je to zápas o všechno, tak já doufám, že ano. Jestli budou moct, tak budou," řekl Bartoň. Český tým s jedinou výhrou na kontě musí k postupu do osmifinále Izrael porazit.

"Volný den sloužil klasicky k odpočinku, doléčení bolístek, regeneraci. Měli jsme video s hrou Izraelců. Teď jsme si prošli nějaké jejich akce, zastříleli si. Ještě nějaké masáže a večer bude další video," řekl křídelník Tomáš Kyzlink.

"Jsme všichni natěšení. Pro takové zápasy hrajeme a pracujeme na sobě každý den. Po té těžké prohře s Finy není lehké se z toho dostat, ale víme, že na turnajích tohoto typu je potřeba se soustředit dál," doplnil Kyzlink k promarněné úterní šanci na postup do play-off.

"Nálada je taková jako vždycky, když jsme hráli 'do or die' zápas. Už někdo v šatně vykřikoval, že to je play-off zápas. V téhle situaci jsme nechtěli být, na druhou stranu se na to moc těším," řekl Jaromír Bohačík. "Vždycky, když tým stál proti zdi, tak to dokázal. Jsem před takovým zápasem sebevědomý."

Satoranský by měl být na palubovce

Věří, že týmu pomůže opět i Satoranský, který limitovaný potížemi s kotníkem ve dvou zápasech dal jen dva body, ale připsal si 16 asistencí. "Pokud Saty řekne, že je připravený hrát, tak je hotovo. Ač to zní blbě, tak za mě je on vždycky ta nejlepší varianta. Nejsem na statistiky a řeknu vám, že pokaždé i teď, když je Saty na hřišti, mi přijde, že hrajeme lépe," poukázal Bohačík na přínos lídra, který po šesti letech v NBA posílil Barcelonu.

I Bohačík z jeho přihrávek těžil. "Napsal jsem mu pár asistencí. Je to jeho vliv. Většina bodů, co dávám, když jsem se Satym na hřišti, padá tak, že jen chytím míč a hodím na koš. To, že nedává tolik bodů, neznamená, že není tolik prospěšný," doplnil Bohačík.

Zlepšit chtějí Češi především obranu, v které mají už od přípravy problémy. "Je to o takové chytrosti. Když vezmu včerejší zápas, tak jsme si říkali věci, na které si máme dávat pozor a stejně jsme je nepokryli. Nejsme schopní předvést na hřišti to, co si říkáme, což je pro mě trošku udivující, protože v tomhle jsme vždycky vynikali a obranný plán jsme plnili spíš nadplán. Tento rok se nám to nedaří," řekl Bohačík.

"Vždycky to začíná na perimetru, boj o tlak na míč a to, jestli svůj souboj prohrajete nebo ne. To hraje zásadní roli. Když nám tam chodí jak po dálnici, můžeme mít za zády Balvína nebo Veselého a stejně se s tím kluci už těžko perou," dodal Bohačík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články