Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Řekové bez Antetokounmpa? Pro nás lehčí, ale pro turnaj by to byla škoda, říká Hruban

Čeští basketbalisté se už chystají na nedělní osmifinále s Řeckem. Soupeři se ovšem v utkání s Estonskem zranila hlavní hvězda Janis Antetokounmpo, který si pochroumal kotník. Český kapitán Vojtěch Hruban si přeje, aby se Řek pro čtvrtfinále dal dohromady – jeho absence by byla ránou pro celý turnaj.

"Já doufám, že bude v pohodě. Bez něj by to Řekové měli daleko těžší, na druhou stranu chceme si proti němu zahrát a byla by obrovská škoda pro celý turnaj, kdyby musel odstoupit," řekl Hruban, který si s týmem zahrál proti Antetokounmpovi na mistrovství světa v roce 2019 v Číně. V Šen-čenu tehdy Čechům stačila k postupu do čtvrtfinále i prohra 77:84 a hlídaný Řek se pět a půl minuty před koncem vyfauloval.

Loni v červenci v kanadské Victorii ve finále kvalifikace na olympijské hry, kde Češi pečetili postup díky výhře 97:72, Antetokounmpo chyběl. Pokud v neděli postoupí, budou ho podle Hrubana v obraně stejně jako v Číně třeba i ztrojovat. "My to určitě zkusíme a uvidíme, jestli on bude chytřejší," prohlásil střelec, jenž se podílel na postupové výhře nad Izraelem 25 body.

Řekové na turnaji vyhráli všech pět zápasů ve skupině s domácí Itálií, Chorvatskem, Velkou Británií, Ukrajinou a Estonskem. "Máme pár dní na přípravu, ale samozřejmě Řekové jsou obrovskými favority. Budeme hrát možná i proti nejlepšímu hráči planety, takže v tuhle chvíli to pro nás bude spíš odměna za postup ve složité situaci. Pokusíme se ale o nemožné," uvedl.

Hruban ocenil Tomáše Satoranského, který si před třemi týdny zranil kotník, přesto se dal natolik dohromady, že předvedl v klíčovém souboji s Izraelem double double. "Je stále nedoceněno, co tu během turnaje dokázal. Byl mimo tým a musel toho udělat spoustu a taky sám hodně zaplatil ze svého za to, aby měl šanci se vrátit. Ukázal tak srdce a ohromnou chuť za tenhle tým hrát," vyzdvihl.

"Bylo neuvěřitelné, jak se s tou situací vyrovnal. Jak byl stále pozitivní a jak chtěl stále pomoct, i když věděl, že bude skákat víceméně po jedné noze. Mít ho po tak vážném zranění kotníku z před tří týdnů zpátky na poslední dva zápasy, a hlavně na čtvrteční, kdy odehrál 32 minut se 14 body, 11 asistencemi a 8 doskoky, za to skutečně klobouk dolů," prohlásil Hruban.

"Fanoušci byli neuvěřitelní i přesto, že naše výkony a výsledky nebyly z nejlepších. Věděli jsme, že tu (proti Izraeli) bude plná aréna a atmosféra byla úžasná. Vždycky se najdou takoví, kteří o vás budou pochybovat, ale já cítil, že jsme si v minulých letech získali důvěru fanoušků, oni to tam dokazovali. Byli jsme konečně schopní jim to na tomhle turnaji vrátit se vším všudy," dodal Hruban.

Zdroj
ČT sport,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články