Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vrátili jsme se jako bojovníci a doufám, že v tom budeme pokračovat, říká Veselý

Nadějná porážka. I pivot Jan Veselý věří, že by výkon v prohraném zápase s favorizovaným Srbskem na mistrovství Evropy mohl tým zvednout před dalšími zápasy v pražské O2 areně. Při prohře 68:81 tým kouče Ronena Ginzburga nabral ve druhé čtvrtině ztrátu až 22 bodů, ale v závěru se dostal třikrát na osmibodový rozdíl. A to i bez lídra Tomáše Satoranského, který po zranění kotníku a startu v úvodním duelu s Polskem (84:99) odpočíval.

"Druhý poločas už to byla naše hra. Bojovnost. Nevypouštět to až do konce. Borci, co zastoupili Satyho, udělali neskutečnou práci. Všechna čest. Myslím, že tohle je to, co musíme dělat v dalších zápasech," řekl Veselý.

Satoranský sledoval zápas jen z lavičky. "Myslím, že celkem pěnil. Jako nehrát, jenom sedět a dívat se na to, to je pro něj těžký. Samozřejmě pomáhal nám při timeoutech i v poločase. Je platný, i když nehraje. Ale byli bychom radši, kdyby hrál," řekl o budoucím spoluhráči z Barcelony.

Hvězda Srbů Nikola Jokič z Denveru předvedl double double. Nejužitečnější hráč posledních dvou sezon NBA k 18 bodům a 11 doskokům předal ještě pět asistencí. "Není to lehké. Samozřejmě, on si dokáže pozici udělat jak jeden na jednoho, tak když ho někdo zdvojí. Není to sranda. Ale myslím, že jsme udělali jakžtakž práci na něm, vrátili jsme se jako bojovníci do hry a doufám, že v tom budeme pokračovat," prohlásil Veselý.

Se Srbskem vedli Češi jen dvakrát v úvodu, v pátek proti Polsku při porážce 84:99 se jim to povedlo jen v krátké pasáži před koncem prvního poločasu. "Je to vyčerpávající psychicky, ale my jsme se smířili s tím, že jsme outsideři, a i když tečeme, dáme do toho všechno. To jsme dneska ukázali. Sice pozdě, ale proti dobrému týmu. Takže doufám, že začneme v pondělí od začátku," podotkl Veselý.

Byl rád, že přes manko 22 bodů v průběhu druhé čtvrtiny tým ukázal charakter a dal zaplněné aréně naději na zvrat v zápase. "Snažili jsme se nějak najít a myslím, že se nám to v nějakém smyslu podařilo," řekl Veselý s vírou, že podařené pasáže z duelu s favoritem pomohou týmu v boji o postup do osmifinále ve zbývajících zápasech s Nizozemskem, Finskem a Izraelem.

Nizozemci je čekají po nedělním dnu volna v pondělí. "Popřemýšlíme, odpočineme si a zase se připravíme. Dáme do toho všechno," prohlásil Veselý, pro kterého měl souboj zvláštní náboj. V letech 2008 až 2011 působil v Partizanu Bělehrad a do srbské metropole se vrací s rodinou, protože odtud pochází jeho manželka Natalija.

Pro srbské fanoušky je hvězda a jeho jméno se z jejich řad ozývalo i v O2 areně. "Myslím, že někteří v kotli za naší lavičkou byli. Myslím, že podporu tam mám. Oni věděli, že dneska vyhrajou," uvedl s úsměvem Veselý.

"Mají mě rádi fanoušci Partizanu a respektují mě fanoušci Crvené zvezdy, takže to mám dobré. To se ne každému podaří. Asi je to tím, že hraju férově a chápou, o čem basketbal je," dodal Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články