Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Prohra s Polskem byla dobrá facka do zbytku turnaje, věří Sehnal

Na pozici prvního rozehrávače nastoupil Ondřej Sehnal proti Srbsku místo odpočívajícího Tomáše Satoranského a přes porážku s favoritem věří, že se nastartovali do zbývajících zápasů s Nizozemskem, Finskem a Izraelem. Český basketbalista stále věří v postup dokonce z druhé pozice do dalších bojů evropského šampionátu.

"Potřebovali jsme se zvednout a odehrát super druhý poločas, což se nám povedlo. Pak se hraje úplně jinak," řekl Sehnal, který si připsal v utkání pět bodů a sedm asistencí.

Cítil, že i on sám se chytil. "První poločas tam ode mě ještě tolik energie nebylo. Ten druhý jsem si řekl, že do toho vstoupím s jinou energií, od toho vše začíná. Když začnete líp bránit, tak je i rychlejší hra v útoku a vše je jednodušší. Hráli jsme výborně, byli jsme podle mě lepší na pick and rollu v obraně, což byla nejdůležitější věc."

Velký výpadek postihl český tým na startu druhé čtvrtiny, kdy dali Srbové 15 bodů v řadě, a v součtu se závěrem první desetiminutovky z toho byla šňůra 17:0. "Byla tam spousta chyb. I moje dvě ztráty, z kterých pramenilo pět bodů. Každý udělá jednu chybu v obraně, útoku a pak z toho pramení patnáct bodů. Příšerné. Nemůžeme mít takové výpadky. Musíme se odrážet z toho, jak jsme hráli v druhém poločase," uvedl Sehnal.

Podle něj byla hlavním důvodem zlepšení energie. "Vstoupili jsme do toho úplně jinak, Víťa (Krejčí) dal na začátku důležité dvě střely, čímž nás nabudil. Přišla druhá vlna z lavičky, začali jsme presovat po celém hřišti. To, jak všichni, kdo sledují evropský basket, víme, nemají Micič a další hráči vůbec rádi. Chytli jsme se toho, oni měli taky hloupé ztráty, což u Srbů nebývá zvykem, a my jsme z toho mohli jít do protiútoků a dokázali z toho těžit," uvedl.

Hlavní hvězda Srbů Nikola Jokič dal 18 bodů přidal 11 doskoků a 5 asistencí. "Neuvěřitelný hráč. Přišlo mi, že dnes nic exkluzivního neudělal, jak ho sleduju jiné zápasy, a stejně má skvělé statistiky," prohlásil Sehnal na adresu pivota Denveru, který byl v posledních dvou sezonách nejužitečnějším hráčem NBA.

Návratem do hry v druhém poločase dostali Češi do varu publikum. Návštěva 15 067 diváků po pátečních 10 992 opět posunula rekord v domácích zápasech české reprezentace. "V Česku jsem určitě v lepší atmosféře nehrál. Lidi se zapojovali, za což jsem šťastný. Podporovali nás i za stavu minus 22 bodů. Jsem hrozně rád, že přišli, a snad nám pomůžou i v dalších zápasech, protože teď musíme vyhrát všechny tři," podotkl Sehnal.

"Myslím, že i když jsme prohráli o 13 bodů, tak fanoušci ukázali, že se jim naše hra líbí. Když necháme všichni na hřišti sto procent a srdce, tak lidi dál budou chodit, i když budeme prohrávat proti takovým basketbalovým velmocím," prohlásil hráč německého Braunschweigu. "Oproti včerejšku byla o dost lepší atmosféra. I když včera byla taky skvělá, ale tentokrát bylo skoro o pět tisíc fanoušků víc. Je to znát, fanoušci jsou pro nás šestý hráč na hřišti. Budeme potřebovat každého z nich, aby dorazili na zbývající zápasy."

Věří, že ke zvýšení sebevědomí českému týmu pomůže i zlepšený výkon. "Po těch třech nevydařených zápasech, co jsme měli, jsme se potřebovali trochu odrazit a tohle je ta vzpruha. Doufám, že na další zápasy už bude Saty (Satoranský), což je pro nás nejlepší hráč. To bude pro nás další plus. Doufám, že budeme pokračovat ve výkonu z druhého poločasu," prohlásil Sehnal.

I po dvou prohrách věří nejen v postup do osmifinále, ale i posun v tabulce skupiny D na co nejvyšší pozici. A to i díky výhře Finska nad Polskem 89:59. "Tiše jsme doufali, že Polsko prohraje, a teď bude na nás zvítězit v těch třech zápasech a snad budeme mít jistotu, že budeme na druhé příčce. Je to ještě otevřené, ale věřím, že ta prohra ze včerejška byla dobrá facka do zbytku turnaje a snad půjdeme z druhého místa do další fáze," dodal Sehnal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články