Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Basketbalisty na ME neposílí ani Balvín, neprošel zdravotní prohlídkou

Praha - Českým basketbalistům nepomůže na mistrovství Evropy po Janu Veselém ani další vysoký pivot Ondřej Balvín. Ten ve svém novém klubu Gran Canaria neprošel zdravotní prohlídkou po zranění kotníku ze závěru minulé sezony a na doporučení musel pozvánku do národního týmu odřeknout.

"Důvodem je moje nedoléčené zranění. Při podepsání smlouvy s Gran Canaria mi bylo na základě zdravotní prohlídky doporučeno, abych se nezúčastnil přípravy a EuroBasketu," řekl Balvín.

"Cítím, že můj kotník není zcela v pořádku, a podřídím se tak doporučení klubu. Mám před sebou důležitou sezonu a rád bych s novým klubem začal v dobrém," dodal.

Pro národní tým jde o zprávu o to horší, že se už omluvil klíčový pivot Jan Veselý a oproti minulosti nejsou k dispozici ani další dlouholeté opory Petr Benda a Pavel Houška.

Z posledního kontinentálního šampionátu tak z podkošové sestavy zůstal jen Patrik Auda, kterého doplňují mladíci Martin Peterka, Adam Pecháček či v mezinárodním basketbalu ne tolik zkušený Kamil Švrdlík, kteří navíc postrádají potřebné centimetry.

Trenér Ronen Ginzburg tak doufal v příjezd 217 centimetrů vysokého Balvína, který by měl pomoci týmu pod košem, kde má během přípravy problémy, ale to se nakonec nepovedlo.

"I když klub z Gran Canaria s námi dobře komunikoval a spolupracoval, tak mám dojem, že neudělal vše pro to, aby se Ondra alespoň zkusil připojit k národnímu týmu. Ondrovo rozhodnutí ale musíme nakonec respektovat," řekl Ginzburgův asistent Luboš Bartoň.

"Je to další velká ztráta pro národní tým. Ondra měl v našem družstvu hrát velkou roli. Dělal hodně pro to, aby se mohl připojit, ale řeknu to na rovinu - necítil jsem pozitivní spolupráci od Gran Canarie. To je můj pocit. Věřím, že ostatní hráči ho nyní nahradí, protože už jsme letos ztratili hodně pivotů," dodal Ginzburg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články