Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Basketbalistům nevyšla ani odveta, v Gruzii prohráli o čtyři body

Tbilisi - Čeští basketbalisté v přípravě na mistrovství Evropy prohráli v Gruzii i odvetu. Oproti páteční porážce 76:87 však tentokrát v Tbilisi většinu zápasu vedli a padli až v koncovce těsně 64:68. Pátou prohru z dosavadních šesti duelů neodvrátil ani Tomáš Satoranský, který byl nejlepším hráčem duelu s 20 body a sedmi asistencemi.

Česko - Gruzie
zdroj: AP Photo autor: Petr David Josek

"Je pro mě ještě těžké běhat do protiútoku celý zápas a hrát fyzicky v obraně. Je to dané také tím, že jsem poslední měsíce neměl v NBA moc minut. Pořád se do toho ještě dostávám, ale každý zápas se cítím lépe a lépe. Dneska už jsem se dostal do formy, kterou bych se chtěl prezentovat," prohlásil Satoranský.

Českým reprezentantům pod jeho taktovkou vyšel vstup do zápasu a v první čtvrtině si vytvořili náskok 11 bodů. Dařilo se jim eliminovat výškovou převahu Gruzie a vycházela jim i střelba z dálky.

"Nastoupili jsme do zápasu s tím, že chceme běhat dopředu proti jejich pivotům a hrát tvrději v obraně. Tímto typem hry bychom se chtěli prezentovat na EuroBasketu, abychom rychle vybíhali a zacelili díry, které máme pod košem, kde nemáme takovou sílu. Dneska se nám to po dlouhou dobu dařilo," těšilo Satoranského.

Gruzínci od druhé čtvrtiny vyrovnali hru, když přece jen postupně začali mít převahu pod košem díky vysokému Šermadinimu a vítězi NBA Pačulijovi. Češi ale neustále drželi vedení.

V závěru třetí části už tlaku domácích neodolali a Gruzie šňůrou 15:2 získala vedení na svou stranu. Češi se však nevzdali a ještě dvě a půl minuty před koncem vedli. Pak ale domácí další šňůrou 10:0 rozhodli o výhře.

"Myslím, že jsme zahráli náš nejlepší zápas. I lepší než proti Slovinsku. Je to škoda, protože jsme chtěli vyhrát. Každý vyhraný zápas v přípravě je dobrý pro pocit. Po dnešním průběhu zápasu ale odjíždíme se vztyčenou hlavou," hodnotil Satoranský.

Svěřence trenéra Ronena Ginzburga ještě čekají čtyři přípravné zápasy včetně dvou v domácím prostředí. V příštím týdnu přivítají v Praze na Královce Turecko a Finsko. Generálkou bude dvojutkání v Lotyšsku.

Gruzie - Česko 68:64 (12:19, 31:37, 51:47)

Nejvíce bodů: Šengelija 17, Dixon 15, Šermadini 11 - Satoranský 20, Kříž 10, Hruban a Palyza po 8. Fauly: 17:26. Trestné hody: 34/23 - 15/12. Trojky: 5:4. Doskoky: 42:34.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články