Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mašina Denver nezastavuje. Vyhrál i Utah díky 49 bodům Markkanena

Basketbal je v Denveru na skvělé vlně a potvrdilo to i utkání s LA Clippers. Denver vyhrál na domácí palubovce podesáté v řadě, tentokrát 122:91, a vede Západní konferenci. Té východní vévodí Boston po výhře nad Dallasem 124:95. Utah vyhrál 131:114 nad Houstonem i díky 49 bodům Lauriho Markkanena, finská hvězda si vylepšila osobní rekord.

Lauri Markkanen (vpravo)
zdroj: ČTK / AP / David J. Phillip

Denver od začátku soupeře jasně přehrával. Zejména díky rozehrávači Jamalovi Murrayovi dobře začal a ve třetí čtvrtině vedl už o 43 bodů. Trenéři pak mohli šetřit opory a dát prostor náhradníkům. Základní sestava Clippers dala dohromady jen 26 bodů a nikdo ze zahajovací pětky neměl dvouciferný počet bodů, naopak na straně Nuggets mělo devět hráčů devět a více bodů.

Memphis rozhodl zápas s Orlandem ve druhé čtvrtině, v níž nastřílel 43 bodů a získal do poločasu dvaadvacetibodový náskok. Domácí Magic sice ještě zabojovali a dvě minuty před koncem snížili na rozdíl šesti bodů, ale Grizzlies už si výhru vzít nenechali. A to hlavně díky Ja Morantovi a jeho 32 bodům a Jarenovi Jacksonovi, který přispěl 31 body a deseti doskoky.

"Jaren udal tón zápasu. Už v první čtvrtině měl tři bloky a svou fyzickou hrou pod košem nám hodně pomohl. Byl to od něj jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Ne-li nejlepší," uvedl trenér Memphisu Taylor Jenkins.

Boston ukončil Dallasu sedmizápasovou vítěznou šňůru, od začátku dominoval a postupně utekl až na rozdíl 30 bodů. Jayson Tatum si připsal triple double za 29 bodů, 14 doskoků a 10 asistencí. Zastínil tak nejlepšího střelce soutěže Luku Dončiče, který si tentokrát neporadil s obranou Bostonu a minul všech šest střel z dálky. Celkem měl 23 bodů a v poslední čtvrtině už za rozhodnutého stavu nenastoupil.

"Když předvádíme náš nejlepší basketbal, tak hrajeme opravdu dobře v útoku i v obraně. A na týmu se mi líbí, že se vždy dokáže rychle vzpamatovat z nepovedeného zápasu a odpovědět výkonem, jako byl ten dnešní," připomněl trenér Bostonu Joe Mazzulla minulou vysokou porážku s Oklahomou 117:150.

Markkanen potvrdil, že v Utahu prožívá svou zatím nejlepší sezonu, a dnes si výrazně vylepšil osobní maximum, což dosud bylo 38 bodů. Proti Houstonu trefil šest trojek a všech 13 trestných hodů a 49 body řídil výhru v Houstonu. "Velkou zásluhu na tom mají moji spoluhráči a trenéři. Dostávají mě do dobrých pozic. Odvádějí skvělou práci, kterou já pak už jen zúročím," prohlásil Markkanen.

Výsledky NBA:

Dallas - Boston 95:124, Denver - LA Clippers 122:91, Houston - Utah 114:131, Orlando - Memphis 115:123.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články