Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Love se vrátil na palubovku Minnesoty a nakonec se spoluhráči slavil výhru

New York - Letní posila basketbalistů Clevelandu Kevin Love se vrátil na palubovku Minnesoty, kde strávil celou předchozí kariéru v NBA. Neodehrál moc povedený zápas a ani jeho přijetí fanoušky nebylo bez problémů, ale spoluhráč LeBron James zachránil Cavaliers v poslední čtvrtině a pomohl k výhře 106:90.

Kevin Love
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Dejak

Timberwolves vedli před poslední dvanáctiminutovkou o tři body, ale pak totálně vyhořeli. Závěrečnou čtvrtinu prohráli 11:30. James přispěl k desátému vítězství Clevelandu za sebou 36 body, z nichž 16 nasázel v poslední čtvrtině. Rozhodl tak ve svůj prospěch velký souboj s hvězdným nováčkem Andrewem Wigginsem.

Love se dočkal v úvodu potlesku, když na kostce nad palubovkou běžely sestřihy jeho akcí v dresu Wolves, ale následně byl při každém dotyku s míčem vypískáván. Zápas zakončil se 14 body a 17 doskoky. "Myslím, že reakce fanoušků byla pozitivní, hlavně od lidí, které znám osobně," okomentoval stroze svůj návrat Love. James si řekl, že nesmí svého spoluhráče nechat důležitý zápas prohrát. "Byla moje zodpovědnost i celého týmu, abychom ho dneska ochránili. Nevěděl, co očekávat, ale snad se nám ho podařilo podržet. Má to za sebou a my si odvážíme výhru," uvedl James. (VIDEO)

Už devatenáctou výhru za sebou si připsali hráči Atlanty. Proti Philadelphii prohospodařili jednadvacetibodový náskok, ale v závěru předvedli, že jsou zkušenějším týmem a zvítězili 91:85. Hawks tak zakončili leden s bilancí 17-0, což je nejlepší měsíc v historii NBA. Hosté se vrátili do zápasu trojkami, ale ty jim v koncovce odešly a Atlanta závěr zvládla. (VIDEO)

Na vítěznou vlnu se po dvou porážkách vrátilo Golden State. Proti Phoenixu sice domácím nevyšel úvod, ale pak už svého soupeře přehrávali a zvítězili 106:87. Stephen Curry byl střeleckým lídrem zápasu s 25 body. (VIDEO)

Kevin Durant
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

Do sestavy Oklahomy se vrátil po zranění Kevin Durant a hned nastřílel 15 bodů, ale Thunder se nedokázali vyrovnat s tvrdou obranou Memphisu a podlehli 74:85. Bilance Oklahomy znovu klesla pod 50 procent a může být jen ráda, že Phoenix na osmém místě Západu také prohrál. (VIDEO)

Návrat do bývalého působiště se nevydařil Joshi Smithovi. Jeho nový tým Houston překvapivě nezvládl zápas v Detroitu, domácí vyhráli 114:101. Detroit málem přišel o jednadvacetibodové vedení, ale závěr mu vyšel a po čtyřech porážkách zase zvítězil. Pistons táhl rozehrávač D.J. Augustin s 28 body, Rockets se tradičně opírali o Jamese Hardena. (VIDEO)

Los Angeles Clippers si po nevydařeném utkání s New Orleans spravili chuť proti šampionům ze San Antonia, které přehráli jasně 105:85. Blake Grifin ovládl statistiky s 31 body a 13 doskoky. (VIDEO)

Toronto hrálo podruhé ve dvou dnech prodloužení a znovu zvítězilo. Po výhře nad Brooklynem v sobotu navzdory ztrátě osmnáctibodového vedení udolali Washington 120:116. Wizards nestačilo 28 bodů Johna Walla. Za Raptors dal sedm ze svých 23 bodů v prodloužení Kyle Lowry. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Atlanta - Philadelphia 91:85, Denver - Charlotte 86:104, Detroit - Houston 114:101, Golden State - Phoenix 106:87, Indiana - Sacramento 94:99, Memphis - Oklahoma City 85:74, Milwaukee - Portland 95:88, Minnesota - Cleveland 90:106, Orlando - Dallas 93:108, San Antonio - LA Clippers 85:105, Washington - Toronto 116:120 po prodl.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články