Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lize basketbalistek stále vládne stejné trio

Praha – Basketbalové lize žen i nadále vládnou stejné týmy. I v desátém kole nezaváhal ani jeden z favoritů, když vedoucí USK vyhrál v Brně nad Valosunem 100:72. Nezaváhal ani druhý celek tabulky, Hradec Králové, který při desátém triumfu za sebou deklasoval Strakonice ještě výrazněji 102:64. O bod za nimi se drží IMOS Brno, dosud jediný přemožitel hradeckých Lvic, po vítězství 80:62 na půdě VŠ Praha.

USK nastoupil v lize poprvé pod vedením slovenské trenérky Natálie Hejkové a ta po euroligové porážce od Jekatěrinburgu slavila v novém působišti první výhru. Odpor Brňanek zlomily Pražanky ve druhé čtvrtině, po níž už měly dvacetibodový náskok. Ve druhém poločase vedly až o 38 bodů. Nejlepší střelkyní zápasu byla s 23 body domácí Eva Mrhálková, hostující Kateřina Elhotová dala o dva méně, zámořská posila Rebekkah Brunsonová si připsala 16 bodů a 10 doskoků.

Hradec Králové zaznamenal proti předposledním Strakonicím své nejvyšší vítězství v sezoně. Šest hráček nastřílelo deset bodů a více, Klára Pochobradská se na výhře podílela 23 body a osmi doskoky, Michaela Hartigová zaznamenala double double za 12 bodů a 11 doskoků.

Ještě lepší bilanci měly v dresu VŠ Praha opory Mashae Dotsonová (26 bodů a 15 doskoků) a Petra Reisingerová (15 a 12), ale proti brněnským vicemistryním byly i přes podkošovou převahu příliš osamoceny. Na straně favorita byla nejlepší střelkyní Farhiya Abdiová s 18 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články