Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP v boulderingu 2024

Lillard uspěl ve svém prvním utkání v Milwaukee. Nastřílel 39 bodů

Damianu Lillardovi se povedl jeho debut v dresu Milwaukee Bucks. Dlouholetá opora Portlandu v novém působišti nasbírala devětatřicet bodů a pomohla Bucks k vítězství 118:117 nad Philadelphií. Uspěli také Lakers, kteří zápas proti Phoenixu vyhráli i díky třiceti bodům Anthonyho Davise 100:95.

Damian Lillard
zdroj: Reuters

Lillard proměnil klíčové šestky sedm sekund před koncem a přidal i osm doskoků a čtyři asistence. V nové sezoně si zvyká na nový klub po jedenácti letech v Portlandu. "Cítil jsem se jinak. Není to tak, že přijdu do haly, kde znám každého zaměstnance a poznávám i fanoušky, kteří sedí stále na stejných místech. Ale začíná si to sedat. Přišel jsem vyhrávat," řekl americký kanonýr, jenž proměnil všech sedmnáct trestných hodů.

S třiadvaceti body a třinácti doskoky přispěl k výhře Giannis Antetokounmpo a se stal klubovým rekordmanem v počtu proměněných střel z pole: Kareema Abdul-Jabbara překonal o tři koše a má jich 5905. Philadelphii ještě chyběl James Harden, jenž si chtěl od léta vynutit výměnu. Debut nevyšel kouči Nicku Nursemu, který přišel k Sixers po minulé sezoně z Toronta.

Lakers, šampiony z "covidové" sezony 2019/20, dovedl k vítězství nad Phoenixem Anthony David s třiceti body a 13 doskoky, LeBron James nasbíral jednadvacet bodů, devět asistencí a osm doskoků. Do poslední čtvrtiny přitom losangeleský klub vstupoval se ztrátou dvanácti bodů.

Suns nebylo nic platných 39 bodů a jedenáct doskoků Kevina Duranta. Ten v historickém žebříčku střelců NBA o dva body přeskočil Hakeema Olajuwona a s 26 949 body je na dvanácté příčce. Jako jediný z Top 20 střelců však odehrál méně než 1000 utkání (988).

Výsledky NBA:

LA Lakers – Phoenix 100:95, Milwaukee – Philadelphia 118:117.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články