Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Lillard rozhodl košem v poslední vteřině. Podruhé v řadě

New York – Damian Lillard v druhém utkání NBA za sebou rozhodl košem v poslední vteřině o výhře Portlandu. Tentokrát Trail Blazers díky němu dobyli palubovku Clevelandu po vítězství 119:116. Lillard stanovil výsledek svojí osmou trojkou v zápase 0,4 sekundy před koncem. Držitel ocenění pro nejlepšího nováčka uplynulé sezony v neděli rozhodl dvoubodovou střelou duel v Detroitu. 

Nicolas Batum a Damian Lillard
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Dejak

"Poslední střela je to, co chtějí všichni velcí hráči. Velcí hráči trefují velké střely, což tady Lillard dnes dokázal. Hrál skvělý zápas a byl v laufu," řekl na adresu kata svého celku domácí rozehrávač Kyrie Irving. Lillard díky osobnímu rekordu v počtu tříbodových košů nastřílel 36 bodů, k tomu přidal 10 asistencí; jen dva doskoky mu chyběly k zisku triple doublu.

Portland díky němu oslavil už dvanácté vítězství na hřišti soupeřů v sezoně, za celý předchozí ročník uspěl jeho tým venku jen jedenáctkrát. Skvělou formu potvrdil i LaMarcus Aldridge s 26 body a 15 doskoky, v domácím dresu dali Irving a Dion Waiters po 25 bodech. Portland má s 22 výhrami proti čtyřem porážkám nejlepší bilanci v lize, těsně za ním následuje konkurent v Severozápadní divizi Oklahoma, jež si při stejném počtu proher připsala v úterý 20. vítězství. V Denveru vyhrála 105:93, k sedmému úspěchu za sebou pomohl 30 body Kevin Durant, s průměrem 28,6 bodu na zápas nejlepší střelec NBA.

Kobe Bryant přispěl 21 body k vítězství Los Angeles Lakers 96:92 na hřišti Memphisu. V šestém utkání po návratu po dlouhodobém zranění kolena slavil druhou výhru a vyrovnal své střelecké maximum z vítězného duelu proti Charlotte. "Vím, že jsem zpátky, když začínám trefovat 'jumpery', speciálně pak proti takovému obránci, jako je Tony Allen, zarputilému a neúnavnému. Začínám se cítit dobře," řekl Bryant. Také jeho spoluhráč Pau Gasol dal 21 bodů, nedočkal se ale souboje s bratrem Marcem, který je zraněný. 

Výsledky NBA

Charlotte - Sacramento 95:87, Cleveland - Portland 116:119, Denver - Oklahoma City 93:105, Golden State - New Orleans 104:93, Memphis - LA Lakers 92:96. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články