Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Leonard svůj bývalý klub nešetřil. San Antonio vzdorovalo, ale Clippers doma uspěli

Proti bývalému klubu nastoupil po krátké pauze a hned se blýskl double doublem. Kawhi Leonard přispěl k výhře Los Angeles Clippers nad San Antoniem 103:97 povedeným výkonem a hlavně 38 body a 12 asistencemi. Jeho nový tým tak připravil soupeři, za kterého v minulosti odehrál sedm sezon, první porážku v ročníku.

Kawhi Leonard střílí snadný koš
zdroj: Reuters autor: Gary A. Vasquez

Leonard minulý zápas vynechal, aby šetřil koleno, a odpočinek mu prospěl. Nejužitečnější hráč posledního finále ukázal, proč ho Clippers v létě získali z Toronta. Byl klíčovou postavou ofenzivy i obrany, ve které získal čtyři míče. A připsal si první double double v sezoně.

Utkání bylo dlouho vyrovnané kolem pěti bodů rozdílu. Až v poslední čtvrtině Clippers šňůrou 11:2 dostali zápas pod kontrolu. Leonard v této části přispěl devíti body a celkem nastřílel ve druhé půli 25 bodů. Až třináctibodové vedení si Clippers v koncovce pohlídali.

Je nám líto, video expirovalo.
Leonard táhl Clippers proti San Antoniu a zaznamenal double double

New Orleans Pelicans, kteří čekají na uzdravení jedničky draftu a očekávané hlavní opory týmu Ziona Williamsona, poprvé v sezoně vyhráli. Překvapivě snadno porazili Denver 122:107.

Pomohl jim k tomu i lepší výběr střel. Při prvních čtyřech prohrách měli pokaždé minimálně 41 trojkových pokusů. Tentokrát vyslali jen 33 střel z dálky, ovšem s úspěšností 46 procent. Celkem tak dali 15 trojek, zatímco Denver jen sedm.

Podívejte se na Leonardův výkon proti San Antoniu:

Nejlepším střelcem byl Jahlil Okafor s 26 body, jen o bod méně přidal Brandon Ingram. Frank Jackson zaznamenal 21 bodů. Za Denver dal nejvíce bodů Michael Porter Jr. (15), čtrnáctka loňského draftu, pro něhož to byla premiéra v NBA poté, co minulou sezonu vynechal kvůli operaci zad.

Miami využilo absence hvězdy Atlanty Trae Younga a zdolalo Hawks 106:97. Má tak už čtvrtou výhru z pěti zápasů. Nováček Kendrick Nunn přispěl 28 body. V prvních pěti zápasech kariéry v NBA tak nastřílel přes sto bodů, což se mu povedlo jako prvnímu hráči od sezony 2007/08, kdy to naposledy jako nováček dokázal Kevin Durant.

NBA:

Atlanta - Miami 97:106, LA Clippers - San Antonio 103:97, New Orleans - Denver 122:107.

Zdroj
ČTK, youtube.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články